Gürpınarlı Öğrenciler Şehit Mezarlığını Ziyaret Etti

Of ilçesindeki Gürpınar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2015 yılında terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan özel harekat polisi Necmi Çakır'ın kabrini ziyaret etti.

Değerler eğitimi dersi kapsamında bu ay "vatanseverlik" üzerine eğitim alan öğrenciler, şehit Çakır'ın mezarı başında dua etti.

Şehidin babası Fahri Çakır'ın da evinde ziyaret eden öğrenciler, Çakır ile bir süre sohbet etti.

Öğrenciler, 11 Ağustos'ta Maçka'daki terör saldırısında yaralanan polis memuru Namık Öztel'i de evinde ziyaret etti.

Okul Müdürü Soner Kalkan, öğrencilere farkındalık eğitimi verdiklerini belirterek, "İki yıldır okulumuzda her ay değişik değerlerin eğitimini işliyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin şehitlik ve gazilik kavramlarının sadece kitaptaki birer kelimeden ibaret olmadığını fark etmeleri amacıyla ziyaretler gerçekleştirdik. Hem konunun önemini anlatmak, hem de şehit ve gazilerimize şükranlarımızı belirtmek istedik. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Öğrencilere ziyaretleri için teşekkür eden gazi polis memuru Namık Öztel de "Öğrenci kardeşlerimize, öğretmen ve idarecilerimize hem ziyaretleri hem de seçmiş oldukları konudaki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Bu bayrak için, bu vatan için ne yapsak azdır. Onun için çok çalışmalısınız. Sizler çalıştıkça ülkemizin geleceği emniyette olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA