Gürcistan'da Türkçe Öğrenimine Destek

Gürcistan’da Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkçe dil kurslarında kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından akıllı tahta temin edildi.

Gürcistan'da Türkçe Öğrenimine Destek
Batum Başkonsolosluğu bünyesinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Türkçe dil kurslarında bugüne kadar 10 binin üzerinde Gürcü vatandaşına Türkçe öğretildi. Batum Başkonsolosluğu binası içinde yer alan kurslarda 7 öğretmen görev yapıyor ve her yıl yaklaşık 400 kursiyer mezun oluyor. Kurs kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından basılan ve akıllı tahta ile uyumlu olan kitaplar kullanılıyor.

Batum Başkonsolosluğunun talebi üzerine Türkçe kursu dersliğinde kullanılmak üzere TİKA tarafından temin edilen iki adet akıllı tahta teslim edildi. Tahtaların teslim törenine eğitim gören kursiyerler, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, TİKA Tiflis Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Eğitim Koordinatörü Hasan Güneş ve öğretmenler katıldı.

Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, törende yaptığı açıklamada söz konusu projenin önemine değinerek, memnuniyetlerini dile getirdi.
Kaynak: İHA