Gaziantep'te 7. Çelik Yapılar Sempozyumu

Gaziantep’te uluslararası katılımın olduğu 7. Çelik Yapılar Sempozyumu düzenlendi.

Gaziantep'te 7. Çelik Yapılar Sempozyumu
İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep ve Erzurum Şubesinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası 7. Çelik Yapılar Sempozyumu, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Türkiye’nin Coğrafi yapısı ve iklim özelliklerinden dolayı doğal afetlere en çok maruz kalan ülkelerden biri olduğunun altını çizen İnşaat Mühendisleri Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, “Türkiye topraklarının tamamına yakınında deprem riski bulunmaktadır. 65 milyondan fazla vatandaşımız deprem riski bulunan bölgelerde yaşamaktadır. Ayrıca sanayi tesislerimizin yüzde 90’ı, enerji santrallerimizin yüzde 75’i bu alanlarda kuruludur. İnşaat mühendisliğinin 2 anabilim dalının birisi çelik yapılardır. Özellikle 18. Yüzyılda İngiltere’de başlayan sanayi devrimiyle çelik yapı gün geçtikçe artmaya başlar. 1887 yılında Paris’te yapılan Eyfel Kulesi ile bütün dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Günümüzde bir çok sanayi bölgesinde yüksek binalarda çelik yapı kullanılmaktadır” dedi.



“Gaziantep’te düzenlemek bizi mutlu etti”

Bu sempozyumun Gaziantep’te düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı İlhan Tohumcu, “Uluslararası Çelik Yapılar Sempozyumunun 7.’sini ülkemizin en güzel şehirlerinden Gaziantep’te düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduk. Üyelerimizin okul sonrası eğitimlerle gelişimlerine katkı sunacak bu tür organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.



“Çelik malzemelerinin yapı içindeki payı arttırılmalı”

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, “Erzurum ve Gaziantep Şubemize bu sempozyumu düzenledikleri için teşekkür ediyorum. İnşaat Mühendisleri Odası olarak sadece çalışmalarımızı Ankara ve İstanbul’un dar alanlarına sıkıştırmak değil, Anadolu’nun aç olarak beklediği bilgileri Anadolu’daki meslektaşlarımızla buluşturmayı bir görev edindik. Bilim ve sanayi alanında ortaya çıkan gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. Yapı malzemesinin içinde çelik yapı malzemelerine daha çok yer verilmeli” ifadelerini kullandı.

“Teknoloji ve bilimin ideolojisi olmaz”

Teknoloji ve bilimin ideolojisinin olmadığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hepimiz zamanın ve mekanın şahidiyiz. Ve bilgi ve teknoloji çağı en yoğun zamanını yaşarken bilgi toplumu olmak üzerine büyük bir rekabet yaşanırken, dünyadaki durum ile ülkemizdeki durum üzerine teknolojiye ayak uydurmak gerekiyor. Kimse kimseyi ötekileştirmeden ve herkese empati yaparak bizim bu alanda iş birliğini çoğaltmamız gerekiyor. Çünkü bilgi ve teknolojinin ideolojisi ve partisi yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA