Fen İşleri Müdürlüğü'nün Hizmet Alım İşi İhalesi Sonuçlandı

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet alım işi ihalesi sonuçlandı. Geçen yılki ihaleden daha düşük bir bedelle sonuçlanan ihaleyle binlerce lira belediyenin kasasında kaldı.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün Hizmet Alım İşi İhalesi Sonuçlandı
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet alım işi ile ilgili ihalesinin 5 milyon 630 bin 318 lira bedelle sonuçlandığı belirtildi. Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, yüklenici firma ile imzalanan ihalenin sözleşme süresinin 20 Ekim 2017-30 Eylül 2018 tarihleri arasını kapsayacağı kaydedildi. Açıklamada, geçen yıl yapılan ve 1 Kasım 2016-30 Eylül 2017 tarihlerini kapsayan Fen İşleri Müdürlüğü hizmet alım işi ihalesi karşılaştırıldığında, Akdeniz Belediyesi binlerce liralık bir kazanç elde ettiği bildirildi.

“Aynı hizmeti, daha uygun şartlarda temin ettik”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ihaleyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yaptığımız ihalelerde kamu yararı, olmazsa olmaz vazgeçilmez ilkemizdir. Bu ilkemiz sonucunda, Fen İşleri Müdürlüğümüzün hizmet alım ihalesi, daha önce yapılan, yaklaşık aynı koşullarda gerçekleşen hizmet işi alım ihalesi ile karşılaştırıldığında, binlerce lira tutarında bir para belediyemizin kasasında kalmıştır. Vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışı ile belediyemiz kasasında kalan bu parayı, yine Akdeniz ilçesi ve ilçemiz sakinlerinin yararına hizmet vermek, projeler üretmek için kullanacağız” dedi.

Gereksiz giderleri kısıp elde edilen bütçeyi de ilçe yararına yatırımlarda kullandıklarını dile getiren Pamuk, “Belediyenin bütçesi ve kaynakları, halkımızın bize emanetidir. Amacımız, İçel ve Akdeniz’de, hizmet ve proje odaklı bir yönetim anlayışını hâkim kılmaktır. Bu noktadaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Bütçemizi, Akdeniz ilçesi ve sakinlerinin yararına ve en verimli şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Belediyemiz yararına sonuçlanan Fen İşleri Müdürlüğü hizmet alım ihalesinin hayırlı olmasını diliyor, mesai arkadaşlarıma ve bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA