Evcil Hayvan Ürün, Malzeme Ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı

İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan fuar, 29 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

6. Uluslararası Petzoo İstanbul Evcil Hayvan Ürün, Malzeme ve Aksesuar Tedarikçileri Fuarı, kapılarını açtı.

Ulusal Fuarcılık Şirketi tarafından İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, sektör temsilcilerini ve hayvan severleri bir araya getirdi. Sektörün büyümesine katkı sunmak, tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen fuarda hayvanların yanı sıra kedi, köpek ürünleri, yemler, mamalar, akvaryumlar ve veterinerlik malzemeleri konusunda sektörde ileri gelen şirketlerin tanıtım stantları da yer aldı

Katılımcılardan Selma Meriç, özellikle son dönemde evcil hayvan sahiplenme konusunda duyarlılığın arttığını belirterek, "Böyle bir fuara katılmaktan çok mutluyum. Tamamen hayvanlara yönelik. Onların sağlığı ve bakımı için uğraşıyoruz. Biliyorsunuz hayvanların evde bakımı zor. Temizliği kapalı alanlarda sıkıntı oluyor. Standımızda bunlara yönelik ürünlerimiz mevcut. Ben köpeğimi bir barınaktan sahiplendim, herkese tavsiyem hayvanları parayla satın almak yerine sahiplenelim." diye konuştu.

Lepistes Balığı Derneği yetkilisi Fatih Ünsal da "Birçok akvaryum balığı var ama lepistes besleyenlerde ayrı bir bağımlılık yapıyor." ifadelerini kullandı. Derneğin amacının Lepistes balığını Türkiye'deki hobicilere tanıtmak olduğunu vurgulayan Ünsal, fuarda yaklaşık 30 tane lepistes balığı sergilediklerini belirtti.

Yaklaşık 3 yıldır iguana beslediğini söyleyen Zeynep Görmüş, iguananın kedi köpek bakımından çok daha keyifli olduğunu olduğunu belirterek,"Bakımı bayağı bir zor oluyor, her türlü besini yemediği için. Doğru ısı ve ışıklandırmada tutmak gerekiyor. Bol miktarda güneş ışığına ihtiyaç duyuyorlar çünkü güneş ışığı onlara mutluluk veriyor." dedi.

Birbirinden etkileyici şov ve yarışmaların olacağı fuar, 29 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.
Kaynak: AA