Eski Yargıtay Üyesi Yurdakul Hakkında FETÖ'den Fezleke

Eski Yargıtay üyesi Osman Yurdakul hakkında FETÖ’ye yönetici konumunda üye olmak ve kumpas davalarının hazırlanmasında zemin oluşturmak suçlarından hazırlanan fezleke, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Eski Yargıtay Üyesi Yurdakul Hakkında FETÖ'den Fezleke
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca eski Yargıtay üyesi Osman Yurdakul hakkında fezleke hazırlanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Fezlekede Yurdakul hakkında FETÖ’nün yargı içerisindeki yapılanması içerisinde yer aldığı ve örgüt yapılanmasında yönetici konumunda olduğu belirtildi. Fezleke kapsamında Yurdakul’un kamuoyunda kumpas davaları olarak bilinen davaların hazırlanmasında zemin sağladığı, FETÖ’nün deşifre olmasını engellemek, örgüt mensupları hakkında soruşturmaların bertaraf edilmesini sağlamak amacıyla diğer örgüt yöneticileriyle birlikte fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiği ifade edildi.

Fezlekede, FETÖ mensuplarının 2010 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunda (HSYK) çoğunluğu ele geçirmelerine müteakiben yüksek mahkemelere gönderilecek FETÖ/PDY içerisinde bulunan mensuplarının isimlerinin belirlenmesi amacıyla FETÖ içerisinde bulunan HSYK üyeleri ile birlikte aynı yapı içerisinde bulunan diğer örgüt mensupları Mehmet Kaya ve Bülent Çiçekli’nin evinde resmi olmayan toplantılar yaptıkları ve bu toplantılar esnasında örgüt mensuplarının isimlerinin belirlendiği ifade edildi. Ayrıca Yurdakul’un örgüt içerisinde "dönem abi’si" olduğu, dönem toplantılarını organize ettiği ve HSYK’ya örgüt üyelerinin kazandırılmasını sağladığı bilgisi de yer aldı. Yurdakul’un örgütün YARSAV içerisinde yapılanmasında da örgüt adına görev üstlendiği ortaya çıktı.

Fezlekede, YARSAV’da 2014 yılında Fetullah Gülen yapılanması içinde bulunan kişilerin yönetimde etkin olmalarına rağmen yapılan HSYK seçimlerinde sadece FETÖ/PDY içerisinde Levent Ünsal’ın aday gösterildiği, diğer adayların sosyal demokrat görünümü çizen üyeler olduğu, Fetullah Gülen yapılanması içerisinde YARSAV’ın adayları destekleneceği hususunda yapı içerisinde kendilerine talimat ve herhangi bir bildirimde bulunulmadığından Fetullah Gülen yapılanması içerisinde bulunan YARSAV üyelerinin derneğin adaylarının tümüne oy vermedikleri, aksine Fetullah Gülen yapılanması içerisinde bulunan yapının adayı olan bağımsız adaylara blok şeklinde oy verildikleri belirtildi.

YARGININ SİVİL İMAMI İSMAİL ÇEVİRCİ

Fezlekede, soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde örgüt yapılanması içerisinde yargının sivil imamları olduğu anlaşılan İsmail Çevirci’ye de yer verildi.

Yurdakul ile görüştüğü belirtilen Çevirci hakkında, 1 Temmuz 2015 tarihinde yurt dışına kaçtıktan sonra 10 Temmuz 2015 tarihinde Osman Yurdakul’a ait telefonu iki defa arayarak görüşme yaptığı belirtilerek, "Örgütün yargı yapılanmasında etkili olan Osman Yurdakul’un yargının sivil imamı olduğu anlaşılan İsmail Çevirci ile yurt içinde ve kişinin yurt dışına kaçtıktan sonra görüşmelerin örgüt kapsamında yapıldığı kanaatine varılmaktadır. Yukarıda ayrıntılı olarak anlatıldığı üzere yargının sivil imamları herhangi bir işte çalışmadıkları, yaptıkları tek şeyin örgüt yapılanması içerisinde kendilerine bağlanan örgüt içinde yer alan yargı mensuplarının sorumluluğunu üstlendikleri ve bu kişilere talimatlar verdikleri bilinmektedir. Şüpheli İsmail Çevirci’nin örgütün kullanmış olduğu gizli haberleşme programı ByLock’u da kullandığı ve İsmail Çevirci’nin ByLock üzerinden 2014 yılında oluşan HSYK’da görev yapan örgüt mensuplarının örgüt yapılanmasının sözde abisi Nazmi Dere ile birlikte örgüt içerisinde yer alan diğer yargı mensupları ile irtibatı olduğu gibi yargının diğer sivil imamları olduğu anlaşılan şüphelilerle de irtibatının olduğu tespit edilmiştir" denildi.

(Yağmur Yıldız/İHA)
Kaynak: İHA