'Erdoğan'ın Atina Ziyareti Kasım Sonu Veya Aralık Başında'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias: 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti için kasım ayının son 10 gününde veya aralık ayı başında bir tarih netleştirilmeye çalışılıyor' 'Türkiye'nin AB üyeliği en çok Yunanistan'ın yararınadır'.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Ankara ziyaretinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Atina'ya davet ettiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti için kasım ayının sonunda veya aralık ayı başında bir tarih netleştirilmeye çalışılıyor." dedi.

Kocias, Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleşen görüşmede iletişim kanallarının açık olması konusunda anlaştıklarını vurgulayan Kocias, "Bu kapsamda her altı ayda bir dışişleri bakanları olarak bir araya gelme konusunda anlaştık. Mevkidaşım Çavuşoğlu ile mayısta Rodos'ta buluşacağız." şeklinde konuştu.

Kocias, savunma alanında Ege Denizi'nde güven arttırıcı önlemler için temasların sürdürülmesi konusunda Türkiye ile görüş birliği içinde olduklarına işaret ederek, ekonomi ve eğitim bakanlıkları arasında iş birliğinin devamı konusunda anlaşmaya varıldığını kaydetti.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un davetini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiğini dile getiren Kocias, "Kendisi daveti olumlu karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti için kasım ayının son 10 günüde veya aralık ayı başında bir tarih netleştirilmeye çalışılıyor." dedi.

Kocias, Yunanistan'a sığınma talebinde bulunan FETÖ mensuplarına ilişkin bir soru üzerine ise "Bu hükümetin birçok üyesi darbeler sebebiyle hapse girdi. Bu bakımdan ülkemizin darbecileri sevmesi için bir neden yok ancak Yunanistan bir hukuk devleti taraftarıdır." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini vurgulayan Kocias, "Türkiye'nin AB üyeliği en çok Yunanistan'ın yararınadır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA