'Dezavantajlı Grupların Ekonomik Ve Sosyal Hayata Kazandırılması Projesi'

İSTESOB Başkanı Yılmaz: 'İş arayanlar ile işçi arayanları uygun ortamda ve şartlarda buluşturmak, her iki tarafın ihtiyaçlarını giderecek çözümler bulmak, ekstra çabalar ve yeni modellerin geliştirilmesini gerektirmektedir'.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (İSTESOB) hazırladığı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinesinde yürütülen "Dezavantajlı Grupların Ekonomik ve Sosyal Hayata Kazandırılması Projesi" kapsamında eğitimlerini tamamlayan 103 kişiye sertifikaları verildi.

Bayrampaşa'daki bir otelde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan İSTESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yılmaz, proje ile dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına girmelerinin önündeki engellerin kaldırılmasının amaçlandığını söyledi.

İstanbul'un sürekli göç alan bir kent olması nedeniyle birçok sorunla muhatap olduğuna dikkati çeken Yılmaz, ''Göçle gelen kişiler genellikle vasıfsız. Bu nedenle de iş piyasasına girmekte zorlanıyorlar." dedi.

İşverenin vasıflı eleman ararken, vasıfsız kişilerin de kaliteli iş aradığını anlatan Yılmaz, "Bu kişileri işverenin istediği niteliklerle donatıp iş piyasasına katmak herkesi memnun edecek tek çözümdür. İş arayanlar ile işçi arayanları uygun ortamda ve şartlarda buluşturmak, her iki tarafın ihtiyaçlarını giderecek çözümler bulmak ekstra çabalar ve yeni modellerin geliştirilmesini gerektirmektedir. Biz projemizle bu konuya odaklandık. Sürdürülebilir bir model oluşturmaya çalıştık.'' diye konuştu.

Proje kapsamında, İstanbul Otelciler Odası bünyesinde kurulan merkezde kursiyerlere eğitim verildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

''İŞKUR ve MEB ile iş birliği içinde rezervasyon elemanı, oda temizleyicisi ve çamaşırhane elemanı mesleklerinde kurslar düzenledik. Bu kurslarımıza katılan 103 kursiyere İŞKUR-MEB onaylı belge verdik. KOSGEB ile işbirliği içinde düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan 31 kursiyerimize de KOSGEB onaylı sertifika verdik. Talep eden kursiyerlerimizi uygun iş yerlerine yönlendirmeye çalıştık. Yaptığımız bir dizi toplantı ile kamu hizmetlerine erişimle ilgili araçlar konusunda kursiyerlerimizi bilgilendirdik. Esnaf ve sanatkarlarımızı iş yaşamında önyargı ve ayrımcılık konusunda bilgilendiren seminerler düzenledik. Sonuç olarak ülkemiz, ilimiz için son derece önemli olan dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata uyumu konusuna odaklanan bu projemiz ile bir fark oluşturmak istedik ve oluşturduğumuza da inanıyoruz.''

İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi Müdürü Zeynep Kıratlı da dezavantajlı grupların ekonomik ve sosyal hayata katılımı projesinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere eğitim sertifikaları verildi.

Kaynak: AA