Denizlili Gazeteci Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde, 2 yıl önce fotoğrafçı Alperen Ersoy ile birlikte habere giderken trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci İlyas Haytan, mezarı başında ailesi ve meslektaşları tarafından anıldı.

Denizlili Gazeteci Mezarı Başında Dualarla Anıldı
Servergazi Mezarlığı’nda yapılan anma törenine Haytan’nın ailesi, yakınları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyaca, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Haytan’ın mezarı başında Kur’an okunup, dualar edildi, mezarına karanfiller bırakıldı. Anma töreninde Haytan’ın eşi Nalan, annesi Ayşe ve babası Cafer Haytan gözyaşlarına hakim olamadı.

Denizli basınının sevilen isimlerinden İlyas Haytan’ı ölümünün ikinci yılında rahmetle andıklarını belirten Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, "İki yıl önce bu saatlerde meslek hayatımızın en kötü haberlerinden birini aldık. İki kardeşimizi, iki meslektaşımızı elim bir trafik kazasında kaybettik. Her zaman söylüyoruz gazetecilik zor, meşakkatli, halkı bilgilendirmek adına hiçbir tehlike, risk gözetmeksizin her türlü fedakarlığı gösteriyoruz. Bunun en kötüsü de İlyas ve Alperen kardeşimizi kaybettiğimiz kazaydı. Biz meslektaşlarımızın bu erken gelen ölümünü unutamıyoruz. Allah iki kardeşimizin mekanlarını cennet eylesin, onları unutmayacağız" dedi.

Gazeteci Haytan’ın eşi Nalan ve babası Cafer Haytan, ölümünün yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan Denizlili basın mensuplarına teşekkür etti.

26 Ekim 2015 tarihinde, dönemin AK Parti Denizli Milletvekili adayı Sema Ramazanoğlu’nun seçim çalışmasını kamerayla çekim yapmak üzere görevlendirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nde görevli İlyas Haytan ve AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Üyesi fotoğrafçı Alperen Ersoy, bindikleri otomobilin Adaköy ile Ahmetli Mahalleri arasındaki sulama kanalına uçması sonucu hayatlarını kaybetmişlerdi.
Kaynak: İHA