Çevre Yolu 2. Etap Çalışmaları Başladı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yarım kalan çevre yolu çalışmaları yeniden başladı.

Çevre Yolu 2. Etap Çalışmaları Başladı
Balıkesir-Sındırgı ve Akhisar’ı bir birine bağlayan çevre yolu inşaatı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın Ankara temasları sonrası yeniden başladı.

Yaklaşık 12 milyonluk bütçe ile ihale edilen 10 km lik Çevre Yolu’nun daha güvenli hale getirilmesi için yapılan çevre yolunun maliyetlerinin artması sonucu yarım kalmıştı. Geçtiğimiz aylarda 2. etap ihalesi yapılan çevre yolu inşaatında çalışmalara kaldığı yerden başlandı. Duble ve sıcak asfalt olarak yapılacak çevre yolu projesinde Kocaköprü mevkii olarak bilinen alan ile hastane kavşağı ve Kocakonak ayrımı ile Cüneyt köprüsü arasında ise genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılacak.

Çevre yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ekrem Yavaş, “Sındırgı’mızın özellikle ulaşım meselesini çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz sağ olsun bizleri hiçbir zaman boş çevirmiyor. Büyükşehir ile kırsal mahallelerimizin yol meselesini gideriyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım ilçemizi ziyaretinde verdiği sözleri de tuttu. Hayırlısı ile Sındırgı-Akhisar yolunda da çalışmalar başladı.

Şehir içi trafiğini rahatlatmak ve ağır vasıtaların da şehir içinde çektikleri zorlukları ortadan kaldırmak için başlattığımız çevre yolumuz proje değişikliği sebebi ile yarım kalmıştı. 12 milyonluk yeni bir bütçe ile 2. etap çalışmalarımız başladı.

2018 yılında inşallah çevre yolumuz faaliyete girecek. Hükümetimiz tarafından ilçemize 130 milyonluk yol yatırımı kazandırılıyor. Yollarımız tamamlandığında ilçemizin dışarı açılan kapıları da rahatlayacak, vatandaşlarımızın ulaşımı da kolaylaşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA