Çatalca'da Evleri Sular Altında Kalan Vatandaşlar Yetkililerden Yardım Bekliyor

Çatalca’da, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Karamandere Deresi’nin taşması sonucu birçok ev ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, geceyi yakınlarının evlerinde geçirdi. Günün ağarmasıyla selin boyutu gözler önüne serilirken, evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor.

Çatalca'da Evleri Sular Altında Kalan Vatandaşlar Yetkililerden Yardım Bekliyor
Çatalca’da dün meydana gelen sağanak yağışta metrekareye 107 kilogram yağış düşmesi sonucu Karamandere Deresi taştı. Taşma sonucu ise mahallede bulunan çok sayıda ev ve iş yerleri su altında kalırken, dere kenarında bulunan bir vinç ise suyun şiddetine dayanamayarak devrildi. Evleri su altında kalan vatandaşlar, geceyi yakınlarının evinde geçirdi. Gün ağarınca evlerine gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok yaşarken, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

“Eşyalarım kullanılamaz hale geldi”

Derenin taşması sonucu evine su girdiğini belirten Nihat Özay, “Tüm köy komple çok büyük bir felaket yaşadık. Benim evime de su girdi. Benim de eşyalarım gitti. Çok şükür canımızla evimizi kurtardık. Bahçemiz su altında kaldı. Eşyalar kullanılamaz durumda. Yetkililerin gelmesini bekliyoruz. Zararınız karşılanacak dediler ama bilmiyoruz” diye konuştu.



“Deredeki ağaçların çatırdayarak kırıldığını duydum”

Dün öğlen saatlerinden sonra şiddetli yağmur yağdığını söyleyen Halim Durmuş, “Derede yükselme meydana geldi. Bir süre sonra dere taştıktan sonra derenin içerisindeki ağaçların çatırdayarak kırıldığının seslerini duydum. İlçedeki evlerin bazılarını su bastı. Ahırlar yıkıldı. Hayvanlardan ölen ve kaybolan olmadı” dedi.

Oyun parklarının yıkıldığını söyleyen Anıl Işık, “Aşırı yağmur nedeniyle köyümüzü su bastı. Parkımız sular altında kaldı. Arabalar sürüklendi. Parkın hali böyle. Nerede oynayacağız bilmiyoruz ama inşallah yenisini yaparlar” dedi.

Kaynak: İHA