Bingöl Tekstilkent'teki İş Yerleri Çıkarıldı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) desteğiyle Bingöl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yaptırılan Bingöl Tekstilkent bünyesindeki iş yerleri ihaleye çıkarıldı.

FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi’nden yapılan açıklamada, Bingöl-Muş karayolu Çayboyu mevkisinde 3 blok olarak yaptırılan Bingöl Tekstilkent'teki iş yerleri, 1 Kasım'da yapılacak ihaleyle kiraya verilecek.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projeyle Bingöl’de tekstil sektörünün gelişimi için gerekli altyapının oluşturulmasının ve yaklaşık bin kişilik yeni istihdam sağlanmasını amaçlandığı kaydedilen açıklamada, "Bingöl Tekstilkent Projesi’nde, yatırımcılar için ilana çıkıldı. Yapımı tamamlanan söz konusu tekstil atölyeleri, proje sahibi Bingöl İl Özel İdaresi tarafından 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45’inci maddesi gereğince açık teklif usulü ile 5 yıllığına kiraya verilecek." denildi.

Açıklamada, 1 Kasım'da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği hizmet binasında yapılacak ihalede, her biri 2 bin 500 metrekare alana sahip tip-1 A ve B bloklar için yıllık kira bedelinin 27 bin, 4 bin 950 metrekarelik Tip-2 blok için de yıllık 53 bin 460 lira kira bedeli belirlendiği kaydedildi.

Kaynak: AA