Bingöl'de Kitap Kafe Hizmete Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesince "Kitaplar Geleceğimizi Aydınlatır" Projesi kapsamında oluşturulan Kitap Kafe hizmete açıldı.

Genç Caddesindeki kafenin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Bingöl’de kafeye büyük bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kitap Kafe'nin öğrencilere ve gençlere büyük fayda sağlayacağını ifade eden Engin, şöyle konuştu:

"Yapılan bu çalışmayla Bingöl’de büyük bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu alanın gençlerimize, öğrencilerimize ve yetişkinlere büyük bir fayda sağlayacağına inanıyorum. Sadece öğrenciler değil, yetişkinler de buraya gelip kitaplardan faydalanmalı. Kaliteli ve ufkumuzu açacak kitaplar var."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan ise hazırlanan çalışmayla Bingöl’de kitap okuma alışkanlığında artış beklediklerini söyledi.

Gençleri çok önemsediklerini belirten Arıkan, şunları aktardı:

"Gerçekten modern bir mekan oluşturuldu. Bu çalışmayla inşallah Bingöllümüzde kitap okuma alışkanlığında önemli bir artış sağlanır. Gençlerimizi çok önemsiyoruz ve buradan istifade etmelerini bekliyoruz. Bingöl çok genç bir nüfus potansiyeline sahip, bizim bu gençleri çok iyi yönlendirmemiz ve doğru şekilde harekete geçirmemiz gerekiyor."

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava de kafenin hedef kitlesinin ortaöğretim ve üniversite gençliği olduğunu söyledi.

Kava, "Edebiyat öğretmenlerimizden oluşan bir komisyonla, kitap seçimlerimizi yaptık. Hedef kitlemiz, ortaöğretim ve üniversite gençliğidir. İlk hedefimizde bu kardeşlerimizi kitapla tanıştırmak var. Hedefimiz milli ve manevi değerlerine bağlı, kişisel ve sosyal yönde gelişmiş, etkin, üretken, topluma faydalı nesiller yetiştirmektir." dedi.

Kaynak: AA