Altunhisar'ın Tarihi Gün Yüzüne Çıkacak

Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Altunhisar İlçesi’nin kültürel ve doğal varlıklarının envanterini çıkaracaklarını açıkladı.

Altunhisar'ın Tarihi Gün Yüzüne Çıkacak
Altunhisar İlçesi Kültürel ve Doğal Varlıklar Envanter çalışması kapsamında; kamu idareleri, muhtarlar, öğretmenler, yöre halkı ve ilgililerden alan bilgileri derlenecek. Ardından ilçe ve köyleri ile ilgili yapılmış arşiv belgeleri, araştırmalar, basılı yayınlar, eski fotoğraflar vb. bilimsel bilgi ve veriler derlenerek inceleneceği bildirildi.

Kaymakam Kayabaşı, “Altunhisar’ın doğal ve tarihi, yerlerini, Çömlekçi Vadisi de dahil olmak üzere bir envanter çalışması yapıyoruz. Keçikalesindeki kaleden tutunda Çömlekçi Kalesine ve Yeşilyurt Kalesine kadar hepsini açığa çıkartan çalışma yapıyoruz. İlçemizin kültür hazinesini ortaya çıkartacağız” dedi.

İlçede bulunan tüm tarihi ve turistik yerlerin tespit edilerek turizme kazandıracağını ifade eden Kayabaşı: “Çalışmanın ilk aşamasında muhtarlar ve köyü iyi tanıyan köy sakinlerinin rehberliğinde ilçenin bütün sınırlarının dolaşılıp henüz incelenmemiş doğal, tarih ve kültürel değerlerin tespit edileceğiz. Burada kapsamlı bir envanter verisi oluşturmaya çalışacağız.”
Kaynak: İHA