Altınoluk'un Kadın Cam Boncukçusu

Ankara'da bazı gazete ve belediyelerde çalıştıktan sonra emekli olan Eminoğlu, Balıkesir'in Edremit ilçesinde 8 yıldır camdan takı ve hediyelik ev aksesuarları yapıyor.

Ankara'da emekli olduktan sonra Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Altınoluk'a yerleşen Bahar Eminoğlu, 8 yıldır cam boncuk sanatıyla ilgileniyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinin Altınoluk Mahallesi'ndeki "İda Sanat Terasları"nda küçük bir atölyede camdan takı ve hediyelik eşyalar yapan Eminoğlu (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olduğunu belirterek Ankara'da bir süre bazı gazete ve belediyelerde çalıştığını söyledi.

En son çalıştığı Altındağ Belediyesinden emekli olduğunu dile getiren Eminoğlu, emekliliğinin ardından Edremit'e yerleştiğini anlattı.

Yaklaşık 8 yıldır Altınoluk'ta alevde cam boncuk sanatıyla ilgilendiğini aktaran Eminoğlu, şöyle konuştu:

"Bunun için özel bir eğitim aldım. Cam boncuk yapımı çok eski geleneksel bir sanat. Bu cam çubukları bin derecenin üzerinde sıcaklığa sahip alevde eriterek boncuk haline getiriyoruz. Bunlardan da çeşitli takılar, hediyelik ev aksesuarları yapıyorum. Asıl mesleğim gazetecilik ama emeklilikten sonra en güzel işlerden birini yapıyorum ve büyük keyif alıyorum. Ankara'da bir süre çini ve keçe sanatıyla da uğraştım."

Bu işi yapan kadın cam ustasının az olduğuna dikkati çeken Eminoğlu, "Bayanlar camdan yapılan ürünlere ilgi duyuyorlar ancak yapımına biraz uzaklar. Ben çok severek çalışıyorum. Alevde cam çalışmak zor denilebilir ama alıştıktan sonra kolay. Dikkat isteyen bir iş. Çok dikkatli çalışmanız gerekiyor çünkü alevle çalışıyorsunuz." dedi.

Eminoğlu, bölgeye gelen turistlere satış yaptığı kadar toplu olarak da pazarladığını belirterek cam ürünlerinin fiyatlarının 10 liradan 300 liraya kadar değiştiğini kaydetti.
Kaynak: AA