Akademisyenler Ve Öğrencileri Buluşturdu

Girişimcilerin ürettiği yenilikçi fikirleri inovatif projeler haline getirilerek ticari faaliyete dönüştürmelerine destek veren Fatih Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi’nin Tanıtım Konferansı çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Akademisyenler Ve Öğrencileri Buluşturdu
Fatih Belediyesi tarafından oluşturulan Fatih Yenilikçi Projeleri Geliştirme Merkezi’nin (YEPGEM) Tanıtım Konferansı öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirdi. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen konferansa Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek, İstanbul Üniversitesi’nden çok sayıda akademisyen ile birçok öğrenci katıldı.

Toplantıda yenilikçi fikirler üreten girişimcilerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yapılırken merkezde gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı. Konferansta girişimcilerin fikirlerine değer verilmesinin birçok projenin başlangıcı olduğu belirtilirken ülke ekonomisine katkı sağlayacak akılcı, sürdürülebilir fikirlerin hayata geçirilmesi noktasında merkezin verdiği desteğe dikkat çekildi. Ayrıca kişi ve KOBİ’lerin fikirlerini inceleme, araştırma, planlama, Ar-Ge projelendirme, uygulama aşamalarından geçirerek projenin inovatif bir proje haline gelmesi noktasında izlenecek yol haritası hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Konferans İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Grubu’nun konseriyle sona erdi.

“Ekonomimize katkı sağlayacak bir çok proje daha hayata geçecek”

Girişimlerin desteklenmesinin yeni ürünler ortaya çıkmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Okan Erhan Oflaz, “İlk dönemde yaklaşık 140 proje başvurusu aldık. Bunlardan 40 tanesi geliştirilebilir düşüncesiyle bünyemize aldık. Sizin bir hayaliniz var bu hayalinizi bir prototip ürüne dönüştürebilmeniz için akademik bir eğitim sürecinden geçmeniz geçmeniz gerekiyor, o süreci tamamladık. Sonra buna bir kaynak bulmak gerekiyor. Onun içinde bu hayalin proje fişi haline dönüşmesini sağladık. 4 tane girişimcimiz ürününü endüstriyel ürün haline dönüştürdü. Bunlar sonuç itibariyle prototipi geçip de endüstriyel ürün haline dönüşen ürünlerimiz oldu. İnşallah ekonomimize katkı sağlayacak bir çok proje daha hayata geçecek diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA