93 Yaşındaki İlham Gencer Kanada'da Konser Verecek

Kendisini ’caz ve milli marşların babası’ olarak tanımlayan 93 yaşındaki İlham Gencer, Kanada’daki Türk vatandaşlarına 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda konser verecek.

93 Yaşındaki İlham Gencer Kanada'da Konser Verecek
Dinçliğiyle gençlere taş çıkartan ünlü sanatçı İlham Gencer, Kanada yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulundu. İlk defa konser için bu kadar uzun bir yolculuk yapacağını belirten 93 yaşındaki sanatçı, "Oradaki Türkleri memnun etmek her türlü yorgunluğa değer" dedi.

Kanada’da yaşanan Türkler tarafından düzenlenecek Cumhuriyet Balosu’nda konser vermek için Toronto’ya giden Gencer, "Ben daha önce 7 defa İsviçre’deki Türklere gittim. 7 defa Almanya’ya gittim Cumhuriyet Bayramı için. İlk defa böyle uzun bir yolculuk. Oradaki Türkler beni istemişler. 3 yıldır yapıyorlar Cumhuriyet Balosu. Ama böyle bir müzisyen daha önce Türkiye’den davet edilmemiş. Beni araştırmışlar bulmuşlar, öyle milli marşları söyleyen bir müzisyen olarak benim adresim verilmiş. Telefonlarımı vermişler. Böylece bana bir davetiye yolluyorlar. Çok şükür gidiyorum. 30’unda dönüyorum. Tek konser vereceğim. Orada Cumhuriyet Bayramı saat farkı nedeniyle 28’inde oluyor. Benim için büyük bir olay olacak. Ben Cumhuriyet Bayramlarında bu kadar uzun süre hiç ayrılmadım İstanbul’dan" dedi.

Konser için özel smokin diktirdiğini söyleyen Gencer, "Ama benim için oradaki Türkleri mutlu etmek her türlü yorgunluğa değer. Hazırlık olarak Beyoğlu’nda bir terziye smokin diktirdim. Ben sahneye hep smokin ile çıkarım. Allah nazardan saklasın 93 yaşındayım. 87 yıldır sahnedeyim. Benim için en büyük aşk vatan aşkıdır. Onun için vatanımdan şuan ayrılıyorum. Geride sizler kalıyorsunuz. Dua edin benim için" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA