29 Ekim'de Cumhuriyet Coşkusu Beşiktaş'ta Yaşanacak

Beşiktaş’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bin 923 santimetre uzunluğunda “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı”nın açılışı gerçekleştirilecek. Kutlamalar kapsamında binlerce kişi fener alayı yürüyüşüne katılacak, ardından ünlü sanatçı Haluk Levent şarkılarıyla Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.

29 Ekim'de Cumhuriyet Coşkusu Beşiktaş'ta Yaşanacak
Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyet’in 94’üncü yılını düzenlenecek olan birçok etkinlikle kutlayacak. Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı etkinliklerde ilk olarak saat 16.00’da Ortaköy Ortabayır Sokak’ta “15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı”nın açılışı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet’in kuruluş yılına atıfta bulunarak bin 923 santimetre uzunluğunda olan anıt, 15 Temmuz’da şehit olan 249 vatandaşı temsil ediyor. Sadece 15 Temmuz şehitleri değil, vatan için canını feda eden Kıbrıs, Kore şehitleri, basın şehitleri ve bölücü terör örgütü tarafından hayatını kaybeden şehitlerimizin de ismi anıtta yer alacak.

Kutlamalar kapsamında binlerce kişinin katılımıyla saat 19.00’da Balmumcu’dan Barbaros Meydanı’na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Fener Alayının ardından ünlü sanatçı Haluk Levent, şarkılarıyla Cumhuriyet Bayramı’nı coşkusunu yaşatacak. Ünlü sanatçı haluk Levent gecede ayrıca İbrahim Yazıcı önderliğindeki Beşiktaş Filarmoni Orkestrası ve Beşiktaş çocuk korosu ile de aynı sahneyi paylaşacak.
Kaynak: İHA