2. Karaman Tarım Hayvancılık Ve Gıda Fuarı

Karaman Ziraat Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "2. Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı" açıldı.

Mümine Hatun Mahallesine yeni yapılan Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin ve Karaman'ın geleceğe dair hedefleri ve vizyonu olduğunu ifade eden Konuk, şunları kaydetti:

"Karaman, bu ülkeye yük olmaktan ziyade bu ülkenin yükünü alan, yıldız bir şehir olmalı. Buna sadece Karaman'ın değil, ülkenin ihtiyacı var. Ben Karaman'da şucu, bucu istemiyorum. Herkes Karaman'cı olması lazım. Herkesin Karaman için mücadele etmesi lazım. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Karaman yarınlara hazırlanıyor. Karaman'ın ulaşım altyapısında çok büyük mesafeler aldık. Havayolumuz yapılacak. Demiryolu altyapımız devam ediyor. Serbest bölgemiz tamamlanmak üzere. Bunlar bizi gıda sanayisinde bir üst lige çıkaracak. Şehirde dinanizm olacak. Büyüme olacak. Karaman sadece sanayide büyümüyor. Bir çok alanda büyümeye devam ediyoruz. KOP'la biz 3 barajdan faydalanacağız. Suyun yeterliliği arttığı zaman üretim artacak. Rekabet için sulu tarım yapmak lazım. Bir çok projeler için ihaleye çıkılıyor. Bunlar Karaman'ı yarına hazırlamanın yöntemleridir. Ovanın sulanmasını sağlayacağız. Kapalı sistem çalışmarı var. Göletler yapılıyor. İnşallah güzel günler çiftçimizi bekliyor."

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu da üretici ve çiftçiye daha fazla nasıl katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Muğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak, “Ülkemizde yaşanan yüz yılın en büyük ihanetini, yüz yılın en büyük zaferini birlikte kazandık. Biz çiftçiyiz, cahiliz, hata yapabiliriz. Ama bu çiftçi hayatta hainlik yapmaz, yapmadı, yapmayacak. Her zaman devletimizin yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Çiftçilerimiz ile demokrasi nöbetinde günlerce meydanlardaydık. Allah bir daha yaşatmasın." dedi.

3 gün sürecek fuar, sabah 10.00 ile 17.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Kaynak: AA