Vali Haktankaçmaz Açıklaması 'Endüstriye Katkıda Baş Aktör Olacaklar'

Kırıkkale’de Mesleki Eğitim Merkezi ile Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyaretlerde bulunan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, buradaki öğrencilerin Türk sanayisinin gelişiminin baş aktörleri olacaklarını dile getirdi.

Vali Haktankaçmaz Açıklaması 'Endüstriye Katkıda Baş Aktör Olacaklar'
Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Mesleki Eğitim Merkezlerinin 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla kalfalık ve ustalık belgelerini alan öğrenciler aynı zamanda da bir orta öğretim kurumundan mezun olmuş olacak ve yüksek öğrenime devam etme şansı devam edecek. Bu kapsamda Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, şehirde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi ile Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu. Yapılan değişiklikler ve yapılacaklar hakkında bilgiler alan Haktankaçmaz, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Kırıkkale Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bölümlerinden Tasarım Teknolojilerinin önemine dikkat çeken Vali Haktankaçmaz, “Tasarım teknolojileri her yerde ihtiyaç olan bir bölüm bizi ziyaret eden sanayicilerimize bu bölümde öğrenciler yetiştirdiğimizden sürekli bahsediyoruz. Bu okul çıtası yüksek, talebi olan bir okul inşallah bundan sonra daha da iyi olur. Buradaki geliştirmeleri de muhakkak ki öğrencilerin geleceği için yapıyoruz ama asıl bunlar Kırıkkale’nin sanayisine, ülkenin ekonomisine katkıda bulunacak olan yatırımlar. Öğrencilerimiz o katkının baş aktörü olacak. Öğrencilerimiz burada aldığı eğitimi, hakkıyla göstererek tam donanımlı olarak piyasaya çıktığı zaman ülkemiz de gelişim gösterecek. İşten anlayan üretici yönü güçlü eleman olmazsa sanayimiz de geride kalır" dedi.

Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tasarım, torna atölyeleri ve özellikle 3 boyutlu yazıcıların öğrenciler tarafından kullanılabilmesi açısından önemli avantajlara sahip.
Kaynak: İHA