Torununun Ağırlığında Balık Yakaladı

Tokat’ta Almus ilçesinde ailesiyle birlikte gittiği piknik alanında baraj gölüne olta atan Ahmet Polat, 14 kilo ağırlığında sazan yakaladı.

Torununun Ağırlığında Balık Yakaladı
Tokat’ın Almus ilçesinde bulunan Almus Baraj Gölüne ailesiyle birlikte piknik yapmaya giden 57 yaşındaki Ahmet Polat, 14 kilo ağırlığında sazan yakaladı. Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Kalaycık Köyü’nde ikamet ettiğini ve 40 yılı aşkın bir süredir hafta sonlarını bölgede balık tutulabilecek yerlerde değerlendirdiğini söyleyen Polat, bugüne kadar yakaladığı en büyük balığı, yakaladığı 14 kilo ağırlığındaki sazan olduğunu söyledi.

Polat, "Birçok yerde olta atarak zaman geçirmeye çalışıyoruz. Ama Almus’taki bereketi ve keyfi hiçbir yerde göremedim. Daha önceden arkadaşlarımızdan bu büyüklükteki balıklarla ilgili hikayelerini dinliyor, bazılarını da haberlerden takip ediyorduk. Hatta bazı haberleri de abartılı buluyordum. O kadar ağır sazan mı olur filan diyordum. Sudan çok zor çıkardığımız balığın tartıda 14 kilo olduğunu görünce ise gerçekten çok şaşırdım. Çünkü yakaladığımız balık 5 yaşındaki torunum Çağan Sadi ile neredeyse aynı ağırlıktaydı. 40 yıldır sürdürdüğüm bu hobiye yakaladığım bu balık ile birlikte yeniden bağlandım" dedi.

Kaynak: İHA