Torbalı'da Cumhuriyet İçin Koştular

İzmir’in Torbalı ilçesinde, bu yıl ilki düzenlenen Cumhuriyet Bayramı koşusuna vatandaşlar ilgi gösterirken, müsabakalara çevre il ve ilçelerden 670 sporcu katıldı.

Torbalı'da Cumhuriyet İçin Koştular
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Torbalı Belediyesi Cumhuriyet Koşusu düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden 670 sporcunun katıldığı müsabaka yoğun ilgi gördü. 8 ayrı kategoride yapılan yarışmada sporcular dereceye girmek için ter döktü. Sadık İleri Bulvarından başlayan koşuyu merak eden vatandaşlarda, bulvara gelerek yarışmacıları izledi. Müsabakalar, yıldız kızlar kategorisinde bin 500 metre, diğer kategorilerin ise 3 bin metre olarak gerçekleşirken, dereceye girenlere kupa verildi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ödül töreninde yaptığı konuşmada Torbalı’nın yaşamın her alanında geliştiğini, büyüdüğünü belirtti.

Görmez, "İlçemizdeki ilk, orta ve lise döneminde okullarına devam eden 40 binin üzerinde öğrencimiz var. Genç nüfusumuz İzmir ortalamasının çok üzerinde. Son 3,5 yılda nüfusumuz 45-50 bin dolayında arttı. İlçemizin farklı noktalarına 15 basketbol, 6 halı saha yaptık, Ayrancılarda Gençlik Merkezi inşaatımız devam ediyor. Belediye Kültür Merkezimizden her yıl binlerce genç kurslardan geçiyor. Torbalı çok hızlı büyüyor, gelişiyor. Bu yarışmaya gösterilen ilgi bizi mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz uluslararası bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktır" dedi.

Kaynak: İHA