THY Hopa-Batum Uçuşlarının 10. Yılı

THY'nin HopaBatum uçuşlarının başlamasının 10. yılı Batum'da kutlandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) Hopa-Batum uçuşlarının başlamasının 10. yılı Batum'da kutlandı.

Batum'daki Leogranda otelinde THY Gürcistan Müdürü Şerafettin Ekici’nin ev sahipliğinde düzenlenen gala yemeğine, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inga Şamilişvili, Sağlık Bakanı Zaal Mikeladze, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Hopa Kaymakamı Ferit Görükmez, Kemalpaşa Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Temizkan, etkinlikte yaptığı konuşmada, THY’nin Türkiye Cumhuriyeti'nin gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, 10 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Hopa-Batum uçuşlarıyla bölgenin İstanbul üzerinden dünyaya bağlandığını kaydetti.

Temizkan, iç ve dış hat uçuşlarının aynı seferle gerçekleşmesinin ender bir uygulama olduğunu belirterek, THY'nin bu uçuşlarının Türkiye ve Gürcistan arasındaki üst düzey ilişkilerin güzel bir örneği olduğunu söyledi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Şamilişvili de Hopa-Batum uçuşlarının bölge ekonomisine büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, THY ekibine başarılı çalışmaları için teşekkür etti.

Türk ve Gürcü halk oyunları gösterisinin yer aldığı etkinlikte, THY ile ortak çalışan seyahat acentelerine teşekkür plaketleri de verildi.

Kaynak: AA