Tarihi Kumaştan Oyuncaklar Sergilendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kutnu Tasarım Atölyesinin, yörede dokuması yapılan ve bir dönem padişahların kaftanları dikildiği için "saray kumaşı" olarak bilinen kutnu kumaşından hazırladığı oyuncaklar, Gaziantep Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi Teknik Destek (GETHAM) projesi kapsamında düzenlenen sergide yer aldı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İl Müdürlüğü ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından hazırlanan GETAM Projesi, AB ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı kapsamında desteklendi.

Proje çalışmaları doğrultusunda 20-21 ekim 2017 tarihlerinde Gaziantep'te "Sınırdan Tasarım" konulu sempozyum ve sergi, Ömer Ersoy Kültür Merkezinde açıldı.

Bölge firmalarına yönelik kapasite ve tasarım geliştirme alanlarında üretilen ürünler, GETHAM Tasarım Merkezi bünyesinde Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı'nda sergilendi.

Sergiye, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ Kutnu Tasarım Atölyesi de kutnu kumaşından yapılan oyuncaklarla katıldı.

GETHAM danışmanları Prof. Mirko Tattarini ve Sasa Mtiroviç tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi kültürel mirasından esinlenerek hazırlanan kutnu oyuncaklar, sergi stantlarında beğeniyle izlendi.

Proje kapsamında özel olarak çizilen ve tasarlanan kutnu oyuncak modelleri, kültürel mirasın günümüz ve bir sonraki kuşağa aktarılması açısından önem taşıyor.

Kaynak: AA