Sosyal Tesisten 23 Bin Vatandaş Yararlanacak

23 bin vatandaşın faydalanacağı Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Sosyal Tesisin açılışı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sosyal Tesisten 23 Bin Vatandaş Yararlanacak
Nazilli’de, sağlık ve eğitim alanında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Alıcık, açılış törenine katılan Vali Köşger’e teşekkür ederek, kendisinsin Aydın’a geldikten sonra devletin varlığını tekrar hissettiklerini vurguladı.

Nazilli için gece gündüz çalışıyoruz”

Alıcık, 2009 yılından bu yana Nazilli ve Mahallelerinde yaptıkları hizmetleri ve yapmak istedikleri hakkında bilgiler vererek, “Nazilli okumak, yaşamak, çalışmak ve yaşlanmak için ideal bir şehir. Allah’ın yeryüzündeki cenneti neresi derseniz, işte orası burasıdır. Nazilli’nin seçildiğim günden itibaren üniversite ve organize şehri olması için gece gündüz çalışıyoruz. Canla başla mücadele ediyoruz. Bugün 13-14 bin öğrencimiz var. Nazilli’ye Uygulama Bilimler Fakültesi kurulacak. Mecliste imzada bekliyor, bunu bir müjde olarak vereyim. İnşallah yakın bir zamanda da Nazilli Sümer Üniversitesi’ne kavuşur. Organize Sanayi ve Üniversite Nazilli için olmazsa olmazı. Çünkü bu iki kaynak Nazilli’nin iş ve aş derdine çare olacak” dedi.

Sağlık Ocağı 23 bin vatandaşa hizmet verecek

Alıcık, ihtiyacı olan bir mahalleye böyle bir tesis kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Alıcık, “Benim çocukluğumun geçtiği iki tane mahalle var. Biri Cumhuriyet diğeri Turan Mahallesi. Benim doğduğum büyüdüğüm mahalleye nasıl hizmet edelim dedik. 4-5 kilometre ilerde sağlık ocağına gidiliyordu. İstedik ki sağlık ocağı olsun. Bu konuda da çok talep vardı. Nazilli Belediyesi olarak ihtiyaç olan bir mahallede böyle bir yer kazandırdığımızdan dolayı çok mutluyuz. Bu alan 150 metrekarelik bir alan. 6 odadan oluşan Sağlık Ocağı yaklaşık belediyeye 200 bin TL’ye mal oldu. Toplam 23 bin vatandaşımıza hizmet verecek" dedi.

“Nazilli’nin tarımda müthiş bir potansiyeli var”

Nazilli’yi sevdiğini ve Nazilli’ye gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, "Nazilli’ye gelmeyi çok seviyorum. Dünyada kalkınma tarımsal gelişme ile gerçekleşiyor. Nazilli’nin tarımda müthiş bir potansiyeli var. Nazilli bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendiriyor. Böylece endüstriyelleşme konusunda iyi bir yol kat ediyor. Nazilli son dönemde gelişmeleriyle büyük adımlara imza atıyor. Nazilli’deki öğrenci sayısı aslında Nazilli’nin bir üniversite şehri olmasını yetecek oranda. Ben Bingölden geldim ve buradaki sayı ile aynı oranda öğrencisi var. Ancak dileğimiz Başkanımızın da dilediği inşallah daha çok üniversite öğrencimiz Nazilli’de olur. Nazilli üniversite şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bizler dahada iyi olması için hep beraber çalışacağız. Bugün açılışını yapacağımız bu tesis Nazilli’deki sağlık yatırımlarıyla mukayese edildiğinde çok önemli değer gibi görünmeye bilir, ama burada niyet önemli, hareket önemli. Bu açıdan Başkanımıza bu niyet ve hareketinden dolayı teşekkür ediyoruz. Devletin yapması gereken bu hareketi, bir vazifeyi almış omzuna bir yerel yönetici olarak gerçekleştirmiş. Başkanımızı tek yaptığı bu değil tabi, devletimizle koordineli olarak çalışarak çok işler başarmış. Bizde devlet olarak devletinin yanında duran, milletine sahip çıkan, hizmete gözünü budaktan esirgemeyen bütün yöneticilerimizin yanındayız. Biz memlekete çivi çakan tüm yöneticilerimizin yanında ve destekçisiyiz Bu tesisimizin Nazilli Turan mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu açılış duasını okudu ve Vali Köşger öncülüğünde törene katılan tüm protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Başkan Alıcık Vali Köşger’e plaket takdiminde bulunduktan sonra Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız Başkan Alıcık’a mahallesine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen açılış törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Per. Yüzbaşı Samed Demet, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, muhtarlar, daire müdürleri, STK temsilcileri mahalle sakinleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA