Şimşirgil, Osmanlı'nın Hüzünlü Asrını Anlattı

Yıldırım Belediyesi, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturdu.

Şimşirgil, Osmanlı'nın Hüzünlü Asrını Anlattı
İlçede kültürel dönüşümü kahvehanelere kütüphane köşesi oluşturarak devam ettiren Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i ağırladı. Duaçınarı Mahallesi’ndeki Merkez Kıraathanesi’ndeki konferansa katılan Ahmet Şimşirgil, Osmanlı’nın hüzünlü yılları diye adlandırılan 1800-1900 yıllarını anlattı. Kendine has üslubuyla Osmanlı’nın son dönemleri hakkında bilgiler veren Şimşirgil, I. Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve Sultan II. Adülhamid Han dönemindeki tarihî ve kültürel olayların iç ve dış politik olaylarda yaşanan yansımalarını farklı bir pencereden anlattı.

Günümüz hadiselerine de işaret eden Şimşirgil, toplumun içinde yaşamayan, halkın nabzını tutamayan liderlerin başarılı olamayacağını söyledi.

Osmanlı döneminde gerçekleşen kültür ve sanat olaylarının toplumsal hayata da büyük katkısı olduğunu vurgulayan ünlü tarihçi, günümüz dünyasında yaşanan olayları geçmişten verdiği örneklerle aktardı.

Yıldırımlıların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Şimşirgil, kıraathane kültürünü ilçede tekrar canlandırılmasında katkısı olan başta Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali başta olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA