'Şimdi Okul Zamanı, Şimdi Başarma Zamanı' Projesi

Adana'da, Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Şimdi Okul Zamanı, Şimdi Başarma Zamanı" projesinin açılışı yapıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Şehit Yunus Uğur Ortaokulunda düzenlenen projenin açılışında yaptığı konuşmada, Güney Adana Kalkınma Projesi'nin, aslında bir iletişim projesi olduğunu kaydetti.

Güney Adana Kalkınma Projesi'nin, Adana'nın güney bölgesine dokunan bir proje olduğunu ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

"Güney Adana'da dokunulması gereken en önemli sorunların başında eğitim geliyor. Okullarımızın fiziki altyapısının güçlendirilmesi, erken okul terki, devamsızlık, okul-veli işbirliğinin sağlanması, okullaşma oranları, çocuklarımızın terör ve uyuşturucudan uzak tutulması, bölgede çözülmesi gereken sıkıntılardır. Bu sorunların çok çeşitli çözüm yolları vardır. Bizim idare olarak yerine getirmemiz gereken yükümlülükler, velilerin üstlenmesi gereken vazifeler vardır. El birliğiyle bu sıkıntıların üstesinden geleceğimize eminim. Evlatlarımız için hedeflerimizi birleştiriyoruz. Yavrularımızı kötü niyetli insanların ellerine teslim etmemeliyiz. Onları, terörün ve uyuşturucu tacirlerinin kucağına bırakmamalıyız. Aile, anne ve baba olarak sorumluluklarımız var. Dikkatli olmalı, çocuklarımız kiminle arkadaşlık yapıyor, geziyor, konuşuyor, takip etmeliyiz."

Demirtaş, "Şimdi Okul Zamanı, Şimdi Başarma Zamanı" projesinin, temelde okulu bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladığını belirtti.

Projenin açılışının, "Anneler Eğitimi Konuşuyor" etkinliğiyle yapıldığını hatırlatan Demirtaş, toplumda annelerin üstlendiği birçok görev olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, söyleşi gerçekleştirdi.

Kaynak: AA