Şiddetli Yağış Seralara Zarar Verdi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, dün öğleden sonra başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak ve sağanakla birlikte oluşan hortum bazı seralara zarar verdi.

İlçede dün öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte Mavikent Mahallesi'nde yaşanan kısmi su baskını ve hortum seralarda hasara yol açtı.

İncekum mevkindeki seralara zarar veren hortumda bazı seralar kullanılamaz hale gelirken, bazı seraların de plastik örtüleri yırtıldı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte, vatandaşlar kendi imkanlarıyla seralarını tamir etmeye çalıştı.

Mahalle Muhtarı Adem Karataç, dün akşam meydana gelen hortumda bazı vatandaşların seralarında hasar meydana geldiğini, iki vatandaşın seranın ise tamam kullanılamaz halde olduğunu söyledi.

Hortum yaşanan bölgede ilgili ekiplerin hasar tespit çalışmalarına başladığını ifade eden Karataç, hasar meydana gelen seraların sigortasız olduğunu, vatandaşların da kendi imkanlarıyla seralarında oluşan hasarı gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Kaynak: AA