Sele Kapılan 1 Askeri Arama Çalışmaları Sürüyor

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası derenin taşması üzerine mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giderken sele kapılan zırhlı askeri araçta kaybolan bir askeri arama çalışmaları sürüyor. 3.Kolordu Komutanı Mehmet Daysal da olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sele Kapılan 1 Askeri Arama Çalışmaları Sürüyor
Saray ilçesinde sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonucu Ergene Çayı’nın kolu Galata deresi taştı. Pazarcık Mahallesi Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden içinde 4’ü asker 2’si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu zırhlı askeri araç, köprünün çökmesi sonucu sel sularına kapıldı. Araçta bulunan ve sele kapılan 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaştan 6’sı jandarma, polis ve askeri görevlilerin çalışması sonucu kurtarıldı. Kimliği henüz açıklanmayan bir asker ise suya düşerek gözden kayboldu. Saray Devlet Hastanesine kaldırılan 6 kişinin tedavilerinin devam ettiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Şiddetli yağışın devam ettiği bölgede AFAD, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri, kaybolan askerin bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor. Arama çalışmaları AFAD ve UMKE ekiplerinin olay yerine getirdiği botlarla devam ediyor.

Sel felaketinin ardından 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal olay yerine gelerek kayıp askeri arama çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kayıp asker, "Yüzme bilmiyorum" demiş

Selde mahsur kalanları kurtarmaya giden zırhlı personel taşıyıcının içinde bulunan ve köprünün çökmesi üzerine suya kapılan askerin arkadaşlarına "Yüzme bilmiyorum" dediği öğrenildi. Dalgıç polislerin derede yaptığı çalışmalarda zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) aracı bulundu. Ancak askerin izine henüz ulaşılamadı. Ekiplerin arama, kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor.
Kaynak: İHA