Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'(Belediye başkanlarının istifası) Biz, hemen yarın olmasa bile bu istifaların esas itibarıyla iktidar partisinin seçime hazırlığı olarak görüyoruz' 'Türkiye'nin esas derdi hep bu ansızın alınan kararlar, yapılan icraatlar ile ilgili. Çünkü biz bakıyoruz ki bir gecede ansızın TEOG ve üniversite sistemi değiştirilmiş. Bir gece ansızın vergi sistemi alt üst edilmiş. Bir gece ansızın belediye başkanları istifaya zorlanmış. Hep ansızın. Bu tabii bizim kafamızda ister istemez şu soruyu da sorduruyor, 'Acaba yarın ansızın seçim kararı da alabilirler mi' diye'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AK Partili bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin, "Biz, hemen yarın olmasa bile bu istifaların esas itibarıyla iktidar partisinin seçime hazırlığı olarak görüyoruz." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari'nin Çukurca, Van'ın Başkale ilçelerinde ve Kuzey Irak'ın Zap bölgesinde devam eden operasyonlarda 7 askerin şehit olduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kamuoyunun gündeminde AK Parti'li bazı belediye başkanlarının istifası ve müftülerin nikah kıyma yetkisi veren düzenlemenin yer aldığını hatırlatan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Belediyelerin 15 yıllık süreçte nasıl yönetildiğine dair bilançoyu açıklamak yerine, tam tersine bunlara kimse temas etmiyor. Adeta ettirilmiyor. Halbuki milletin asıl bunları bilmeye ihtiyacı var. Kamu kaynaklarını bu belediyeler nasıl kullandılar? İmar değişikliklerinin altında neler yatıyordu? Kimler bu imar değişiklikleriyle büyük rant elde ettiler? Kimse bunu tam olarak bilmiyor."

Anamuhalefet partisi tarafından müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesinin laikliğe engel olup olmayacağının tartışıldığına da işaret eden Karamollaoğlu, hükümetin başının sıkıştığında bu konuları gündeme getirdiğini ve problemleri ertelediğini ileri sürdü.

- "Bir gece ansızın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz. Bir gece ansızın vurabiliriz" sözlerini de değerlendiren Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Oysa Türkiye'nin esas derdi hep bu ansızın alınan kararlar, yapılan icraatlar ile ilgili. Çünkü biz bakıyoruz ki bir gecede ansızın TEOG değiştirilmiş. Bir gece ansızın üniversite sistemi değiştirilmiş. Bir gece ansızın vergi sistemi alt üst edilmiş, yeni bir şeyler getirilmiş. Bir gece ansızın belediye başkanları istifaya zorlanmış. Hep ansızın. Bu tabii bizim kafamızda ister istemez şu soruyu da sorduruyor, 'Acaba yarın ansızın seçim kararı da alabilirler mi' diye. Çünkü bu kadar ansız alınan kararlar, bu noktada da bir adımın atılma ihtimali olduğunu hala aklımıza getiriyor. Belediye başkanlarının zorla ve hızla istifaya zorlanması, bu soruların sorulmasına sebep oluyor. Biz, hemen yarın olmasa bile bu istifaların esas itibarıyla iktidar partisinin seçime hazırlığı olarak görüyoruz. Bu istifaları nasıl değerlendirecekler? Neden özellikle bu kişiler, bu şehirler seçildi? Son referandumun bunda bir etkisi var mı? Bunu göreceğiz."
Kaynak: AA