Rektör Bağlı Gazetecilerle Buluştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, kentteki gazeteciler ile biraraya geldi.

Üniversite yerleşkesindeki Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Bağlı, üniversitede yürüttükleri çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler verdi.

Bağlı, Nevşehir'in ve tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle değerli bir yöre olduğunu, üniversitenin de bu değere uygun hizmet üretmek için çalıştığını kaydetti.

Kapadokya'daki turizm potansiyelinin gün geçtikçe yükseldiğini belirten Bağlı, turizm alanında da projeler hazırladıklarını aktardı.

Bağlı, "Sıcak hava balon üretiminin burada gerçekleştirilmesi için bir firmayla birlikte TÜBİTAK'a girişimde bulunduk. Bütün alt yapı hizmetlerimizi tamamladık ve ilgili bakanlık ile gerekli görüşmelerimiz de devam ediyor. Ayrıca kendi öz tüketimimizle ilgili güneş enerjisi santrali kurmaya yönelik çalışmamız var." diye konuştu.

Üniversitenin, kentin geleceği adına yol haritası çıkaracak kabiliyette olduğunu ifade eden Bağlı, yaptıkları çalışmaların kamuoyuna duyurulması konusunda basın mensuplarının desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Bağlı, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Programa, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ertan Özensel ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Genel Sekreter Sibel Akbaş, Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Doç. Dr. Bayram Deviren, İdari Koordinatör Fatih Mehmet Sürmeli ile kentteki basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA