Parkmetrede Haciz İşlemleri Başlatıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla bazı cadde ve sokaklarda başlatılan parkmetre uygulamasında ücretlerini ödemeyen araç sahipleri hakkında haciz işlemleri başlatıldı.

Parkmetrede Haciz İşlemleri Başlatıldı
Kent içi parkmetre ihalesini alan firmanın yetkilisi Ahmet Çelik, ücret ödeyen duyarlı sürücülere teşekkür ederken, ödeme yapmayan araç sürücüleri için ise bundan sonra hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

Kurum avukatı Umut Yalçın ise müvekkili olan firmanın son 1 yıldır Malatya’da parkmetre uygulaması işini üstlendiğini belirterek yaşanan ödeme sıkıntılarına değindi. Bugün itibariyle icra takip işlemlerine başlanıldığını aktaran Yalçın, “Sosyal medyada veya farklı mecralarda parkometre uygulamasının yasal olmadığı yönünde bazı söylentiler dolaşıyor. Bu nedenle de bazı araç sahipleri ödeme yapmak istemiyorlar. Ancak Malatya Asliye Hukuk Mahkemelerinde bu konuda alınan örnek kararlar bulunmaktadır. Bundan sonraki süreçte bizler parkmetre uygulamasından dolayı borcunu ödemeyen müşterilere karşı icra takip sürecini başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Araç sahiplerinin parkmetre borçlarının dava açılması ile daha da katlanacağını da kaydeden Yalçın, “Borcu olan müşterilerimizin bu konuda daha itinalı davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA