Nasreddin Hoca Anma Ve Mizah Günleri KTO Karatay'da

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca’yı dünyaya tanıtmak için düzenlenen Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nin bir ayağı da Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesinde gerçekleşti.

Nasreddin Hoca Anma Ve Mizah Günleri KTO Karatay'da
KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen etkinlikte Akşehir’in bir ilçeden ziyade bir şehir statüsünde olduğuna dikkat çeken Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, “KTO Karatay Üniversitesi’nde öğrenciler ile birlikte olmak beni öğrencilik yıllarıma götürdü. Akşehir gibi dinamik bir ilçenin siz değerli öğrenciler tarafından bilinmesi ve ziyaret edilmesi bizim için çok önemli” dedi.

Bu yılki etkinlikleri Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlediklerini belirten Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “1. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması’nın bölge ve Türkiye finali üç gün boyunca Akşehir’de yapılacak. Etkinliklere bugün, Konya’nın yükselen değeri KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen konferanslarla devam edeceğiz” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, “Akşehir, benim aşık olduğum bir ilçe. Bu güzelim ilçeye Nasreddin Hoca gibi nüktedan bir alimin varlığı da ayrıca bir anlam kazandırmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ise ,Nasreddin Hoca’nın Eskişehir’in Horto ilçesinde doğduğunu, gençlik dönemlerini burada geçirdiğini belirtti.

Daha sonraki yıllarda alimler diyarı Akşehir’e gelerek insanlara ilmi konularda yardımcı olduğunu belirtti.

Nasreddin Hoca ile aynı ada sahip bilginler ve alimlerin olduğunu ve Nasreddin Hoca’nın bu alimler ile birlikte anıldığının altını çizen Sakaoğlu, “İncili Çavuş, Bekir Mustafa Türk mizah tarihinin önemli isimlerindendir. Fakat Nasreddin Hoca ile ayrılan yönleri vardır. Unutmayın ki nüktedan olan kişilerin hal ve davranışları karakterleri ile eş değerdir. Nasreddin Hoca’nın eşeğe ters binmesi de bu duruma en güzel örnektir” diyerek Nasreddin Hoca’nın gerçek kişiliğinin bilinmesinin önemine değindi.

Akşehir Belediyesi’nce düzenlenen Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, üç gün boyunca çeşitli noktalarda devam edecek.
Kaynak: İHA