Muş'ta Deprem Tatbikatı

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince deprem tatbikatı yapıldı.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Zafer Mahallesi'nde bulunan bir atıl binada yapılan tatbikatta ekipler, senaryo gereği deprem anında binada mahsur kalanları kurtardı.

Bahçede hazır bulunan sağlık ekipleri ise yaralılara anında müdahale etti. Çevrede bulunan vatandaşlar tatbikatı ilgiyle takip etti.

Tatbikatın ardından Korkut Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Abdulgani Mağ, tatbikatın gerçeğe yakın bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Ekiplerin yapmak istediklerini iyi şekilde yansıttıklarını aktaran Mağ, şunları kaydetti:

"Hem arkadaşlarımızın oynamış oldukları rollerin hakkını vermesi hem de ekibimizin hiçbir kazaya mahal vermeden tamamlamış olması bu tatbikatın başarılı olduğunu gösteriyor. Ancak biz ülke olarak hiçbir zaman böyle bir afetle, depremle, selle karşılaşmak istemeyiz. Ama karşılaştığımız vakit böyle bir ekip ve ekipmanla hazır olduğumuzu görmek de bizi ayrıca mutlu ediyor."

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Veysi As da AFAD'ın hem Tütkiye'de hem de diğer ülkelerde insani yardım ve acil kurtarma konusunda adından söz ettirdiğine vurgu yaptı.

Ülkenin doğal afetlere karşı hergeçen gün personel, araç, gereç ve teknoloji anlamında geliştiğini belirten As, "Yakın geçmişe kadar yedi ve daha büyük depremlerin olduğu ülkemizde, ortalama olarak yılda en az iki defa 5 ila 6 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiğini, 5'ten küçük depremlerin ise yüzlerce yaşandığını biliyoruz." diye konuştu.

Tatbikata, Bitlis ve Bingöl AFAD ekipleri de katıldı.

Kaynak: AA