Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı Onaylandı

Gediz ilçesindeki Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce onaylandığı bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 bin 312 metre rakımlı Murat Dağı'nın eşsiz doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, bin 400 metre yükseklikte bulunan termal kaynaklarla kayak turizmini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Muratdağı Termal Turizm Merkezi Master Planı'nın onaylandığını belirten Saraoğlu, şunları kaydetti:

"Master planı, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor bakanlıkları, Kütahya İl Özel İdaresi, Gediz Kaymakamlığı ve Gediz Belediyesinin 4 yıllık çalışmaları sonucu ortaya çıktı. Kültür ve Turizm Bakanlığı 200 bin lira, İl Özel İdaresinin de 57 bin lira kaynak sağlamasıyla toplam 257 bin lira harcanarak hazırlanan plan çerçevesinde, tesis çalışmalarını yapacağız. Planda 5 mekanik tesis ve 13 kayak pisti bulunuyor. Burada hem turizm potansiyeli hem de termal kayağın bir arada olduğu önemli bir aşamayı katettik. Muratdağı, yatırım planları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olan yatırımlarla geleceğin termal turizm merkezi olacaktır."

Kaynak: AA