Milas 2. Yapı Fuarı İçin Hazırlıklar Başladı

Milas 2. Yapı, Dekorasyon ve Mobilya Fuarı 28 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 5 gün sürecek fuara 70 firmanın katılması bekleniyor. Fuar hazırlıklarını başlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, geçen yıl katılımcılardan gelen önerileri dikkate aldıklarını belirterek “Milas yine çok güzel bir fuar yaşayacak” dedi.

Milas 2. Yapı Fuarı İçin Hazırlıklar Başladı
Geçen yıl ilki yapılan ve 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Milas Decoboss Güney Ege 2. Yapı, Dekorasyon ve Mobilya Fuarı için hazırlıklar şimdiden başladı.

Firmalardan gelen yoğun katılma talebi nedeniyle fuar alanı bin 500 metrekare daha genişletilirken katılımcı firma sayısının da 40’tan 70’e çıkması bekleniyor.

Fuarın organizatör firmasının yetkilisi Serdar Erdoğan ile aynı firmanın Proje Sorumlusu Gülşah Çakal, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile bir araya gelerek 2. fuar için hazırlıkları başlattılar. Geçen yıl Milas 8. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hemen ardından yapılan fuar, katılımcı firmalardan gelen talepler doğrultusunda 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Yine katılımcı firmaların talepleri göz önüne alınarak fuarın açılış ve kapanış saatleri 10.30 - 21.00 olarak belirlendi. Artan talebi karşılamak üzere fuar alanı 3 bin 500 metrekareden 5 bin metrekareye çıkarılacak. Ayrıca fuar alanında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına da önem verilecek. Fuarın duyurusu Türkiye genelinde yaygın bir şekilde yapılarak, Milas dışından da, Türkiye veya Dünya çapında üretimler yapan inşaat, mobilya ve dekorasyon alanında ana üretici firmaların, yerel bayilikler bulmaya yönelik katılması sağlanacak. Geçen yıl 40 firmanın stant açtığı ve 22 bin 300 ziyaretçinin geldiği fuara 70 firmanın katılması ve yaklaşık 33 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer konuşmasında başta Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı ve MİTSO olmak üzere, diğer meslek odalarının da yoğun emekleri ve katkılarıyla düzenlenmekte olan Milas fuarlarının artık kalıcı hale geldiğini söyledi.

Geçen yıl, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ardından ilk kez düzenlenen Yapı, Dekorasyon ve Mobilya Fuarının beklentilerin üzerinde ilgi gördüğünü, bu yılki fuarın daha çok ilgi göreceğini söyleyen Reşit Özer “Amacımız Milas’ı her yanıyla, her ürünüyle tanıtmak. Bu fuarlar da Milas’ın ve ürünlerinin tanıtımına çok önemli katkılar sağlıyor. 2. Yapı, Dekorasyon ve Mobilya Fuarı’na MİTSO olarak her türlü desteği sağlayacağız. Geçen yıl katılan firmalarımızdan gelen talepler doğrultusunda fuarı 4 günden 5 güne çıkardık. İşyerlerinden çıkanların da fuarı ziyaret edebilmeleri için kapanış saatini 21’e çektik. Yapılacak yenileme ve düzenlemelerle birlikte Milas yine çok güzel bir fuara ev sahipliği yapacak” dedi.

Kaynak: İHA