'Kent Merkezi Nüfusu Kadar Hastaya Hizmet Verdik'

Sağlık Bakanlığınca tek kalemde yapılmış en büyük hastane yatırımı olan, 4 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti sunulan Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık 4 ayda 240 bine yakın hastaya hizmet verildi Çorum Valisi Kılıç: 'Personelimiz, ayakta tedavi gören vatandaşlarımız ve yatılı tedavi gören hastalarımız ile refakatçilerini saydığımızda hastanemiz bir kasaba mahiyetindedir' Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Zehir: 'Hastanemizde kısa sürede neredeyse 260 bin olan kent merkezi nüfusu kadar hastaya hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz'

KEMAL CEYLAN - Sağlık Bakanlığının Türkiye'de tek kalemde yaptığı en büyük hastane yatırımı olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Artaştırma Hastanesinde, hizmet vermeye başladığı 3 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 240 bin hastaya sağlık hizmeti sunuldu.

Binası ve tefrişatıyla yaklaşık 500 milyon liraya yaptırılan, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde oğlu ile şehit olan Erol Olçok'un isminin verildiği 800 yataklı hastane ile yalnızca Çorum'a değil, bölge illerine de hizmet veriliyor.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde ortalama 5 bin kişiye poliklinik hizmeti verilen hastaneye personel ve hasta yakınları da dahil edildiğinde yaklaşık 20 bin kişinin giriş-çıkış yaptığını söyledi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile hasta ve hasta yakınlarına birçok imkan sağlandığını dile getiren Kılıç, açıldığı günden bu yana sık sık hastaneyi ziyaret ettiğini, vatandaşların gerek hastaneden gerekse personelden duydukları memnuniyeti gördüğünü belirtti.

Memnuniyet oranını artırmak amacıyla çeşitli düzenlemeler yapacaklarını aktaran Kılıç, "Poliklinik hizmetini daha iyi standartlarda sağlamak amacıyla birtakım düzenlemeler yapmaya hazırlanmaktayız. Memnuniyet oranını mümkün olan en üst seviyeye çıkartacağız." dedi.

Kılıç, 170 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti sunulan hastanenin Çorum'a yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Hastanemizde çalışan personelimiz, ayakta tedavi gören vatandaşlarımız ve yatılı tedavi gören hastalarımız ile refakatçilerini saydığımızda hastanemiz bir kasaba mahiyetindedir. Bu özelliği itibarıyla civar illerden artık daha çok hastanın ilimize geldiği görülmektedir. Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesinin akademisyen kadrosu da hastanemizin kalite seviyesini yükseltmektedir." ifadelerini kullandı.

- "Yeni tedavi metodları ile hastalarımıza şifa dağıtıyoruz"

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir de kurumun, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde tek kalemde yapılmış en büyük hastane yatırımı olduğuna işaret etti.

Çorum ve çevre illere 2 bin 133 tıbbi ve idari kadro ile hizmet verdiklerini anlatan Zehir, "217 doktor ve 597 ebe hemşire ile gerek yeni servisler, gerekse yeni tedavi metodlarıyla hastalarımıza şifa dağıtıyoruz. Hastanemizde neredeyse 260 bin olan kent merkezi nüfusu kadar hastaya hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, bölge illerinin yanı sıra Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinden hastaların da zaman zaman tercih ettiği bir sağlık tesisi haline geldiğini vurgulayan Zehir, şunları kaydetti:

"Açılışından bu yana geçen 4 aya yakın sürede 239 bin hastaya sağlık hizmeti verdik. Bu sürede 63 bin hastaya acil servis, 7 bin hastaya da yataklı serviste sağlık hizmeti sunduk. Hastanemizde 25'i açık kalp ameliyatı olmak üzere 6 bin 15 ameliyat gerçekleştirildi. Hastanemizde 4 ayda 650 bebek dünyaya geldi."

Kaynak: AA