Kendi Takılarını Kendileri Tasarlıyor

Tepebaşı Belediyesi’nin gerek belde evlerinde gerekse deneyimli kafelerde düzenlediği kurslar yoğun katılımla devam ediyor.

Kendi Takılarını Kendileri Tasarlıyor
Özellikle kadınlara yönelik olan ve tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslarından biri de Şair Rasim Köroğlu Deneyimli Kafe’de sürüyor. Merkezde devam eden takı tasarımı kursuna yaklaşık 30 kadın katılıyor. Takı tasarımı usta öğreticisi Filiz Avşar ile birlikte çalışan kadınlar, kendi takılarını kendileri tasarlıyor. Kadınlar, Şair Rasim Köroğlu Deneyimli Kafe’de haftada bir gün toplanarak 3 saat boyunca boncuk ve iplik kullanarak kendi tasarımlarını ortaya çıkarıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Avşar, kurslara katılımın iyi düzeyde olduğunu söyleyerek, “Tepebaşı Belediyesi’nin imkanları ile düzenlenen bu kurs, adeta bir terapi gibi. Buraya gelen kadınlar, içeri adım attıklarında stresli bile olsalar, çalışmaya başladıklarında baştaki stresten eser kalmıyor. Hatta şöyle ki kurs esnasında kadınlar kendilerini daha iyi hissettiklerini söylüyorlar. Aynı mahalleden olmalarına rağmen birbirlerini tanımayan kursiyerler, burada bir arkadaşlık kuruyor. Kursiyerlerimiz, tasarladıkları takıları hediye ediyor, kendileri kullanıyor veya Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokak’ta satışa çıkararak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konu hakkında yaptığı değerlendirmede, “Artık deneyimli kafelerimiz de belde evlerimiz gibi çalışmaya başladı.

Her kafede birçok kursumuz var. Kadınlar belde evlerimize, deneyimli kafelerimize gelince mutlu oluyorlar. Çünkü üretmenin, paylaşmanın, yeni dostluklar kurmanın sevincini yaşıyorlar. Dolayısı ile evlerine mutlu bir şekilde döndüklerinde bu mutlulukları eşlerine ve çocuklarına yansıyor. Tepebaşı Belediyesi olarak bu mutluluğa bir parça katkıda bulunmak, büyük bir gurur kaynağı” ifadelerini kullandı.

Takı tasarımı kursları ayrıca Muammer Uludemir Deneyimli Kafe’de de gerçekleşmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA