Kaymakam Görgülüaslan Açıklaması 'Komşusu Açken, Biz Tok Yatamayız'

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine, Çanakkale’nin Biga ilçesinden tayin olan Kaymakam Gökhan Görgülüaslan; Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Kaymakam Görgülüaslan: "Ayvalık’ta ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kurmalıyız. Komşusu açken, biz tok yatamayız"diye konuştu.

Kaymakam Görgülüaslan Açıklaması 'Komşusu Açken, Biz Tok Yatamayız'
İlçede kimsesiz yaşlıların barınabileceği bir huzurevi yaptırabilmek için yoğun çaba harcayan ve bunun yanı sıra gerçekleştirdiği sosyal çalışmalar nedeniyle ilçede ‘Fatma Anne’ olarak adlandırılan dernek başkanı Fatma Cavlı tarafından karşılanan Kaymakam Gökhan Görgülüaslan, Cavlı’dan derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette; Ayvalık merkez, kırsal mahallelerin yanı sıra kimin başı sıkışsa yardımına gönüllü olarak koşmasıyla tanınan Fatma Cavlı, söz konusu çalışmaların hayata geçirilmesinde Kaymakamlık, Ayvalık Belediyesi, mahalle muhtarları ile koordineli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Derneğin hayırseverlerle, ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kurmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Görgülüaslan, gönüllü insanların bu tür sosyal çalışmaları hayata geçirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bir önceki görev yeri olan Biga’ da da bu tür sosyal marketlerin hizmete sokulmasına öncülük ettiğini kaydeden Kaymakam Görgülüaslan, "Burada ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bu tür sosyal çalışmaların arttırılması gerekiyor. Fatma Cavlı’yı rahatsızlığına rağmen bu tür bir ulvi bir çalışmaya öncülük etmesinden dolayı teşekkür ederim"dedi.

Kaynak: İHA