Engelli Simitçi Birçok Kişiye Örnek Oluyor

Yalova’da, beden özürlü Ali Arabacı, 3 tekerlekli simit arabasıyla Altınova ilçesinin Tokmak köyünde simit satarak geçimini sağlıyor.

Engelli Simitçi Birçok Kişiye Örnek Oluyor
Dedesiyle birlikte sabah namazını kıldıktan sonra çalışmaya başlayan Ali Arabacı, sabah saat 6’da ekmek tezgâhıyla yollara çıkıyor. Kaytazdere Sanayi Sitesi’nde satış yaptıktan sonra Petrol Durağı ardından Kavak’taki okul önünde simit satan Arabacı’nın son durağı ise Tokmak İlk ve Ortaokulu önü oluyor. Simitçi Ali, yaz sezonunda da Kaytazdere sahilinde simit satıyor.

Günde 50-60 Ali Arabacı, boş zamanlarını değerlendirmek için ilk olarak bir yakınının marangozhanesinde çalışmaya başlamış. Ardından simitçiliğe özenen Ali Arabacı’ya bir hayırsever, 3 tekerlekli bir simit arabası alarak hayalini gerçekleştirmiş. İşini severek yaptığını söyleyen simitçi Ali, “Çalıştıkça mutlu oluyorum. Boş durmayı sevmiyorum. Kendi harçlığımı çıkartıyor, kendi paramı harcıyorum” diyor.

Ali Arabacı’nın geçtiğimiz sabah önemli misafirleri vardı. Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı ve Tokmak Köyü Muhtarı Rahmi Çorbacı, Ali Arabacı’yı ziyaret ederek, simitleriyle kahvaltı yaptılar. Oldukça samimi ortamda gerçekleşen kahvaltıdan herkes mutlu bir şekilde ayrıldı.
Kaynak: İHA