Ege İpek Yolu Orkestrası Cumhuriyet Bayramı'nda Kuşadalılarla Buluşacak

Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında 37 akademisyenin yer aldığı Ege İpek Yolu Orkestrası, Kuşadası’nda bir konser verecek. Kuşadası Belediyesi tarafından 29 Ekim’de İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenecek “Cumhuriyet Konseri”nde Ege İpek Yolu Orkestrası, seslendireceği sevilen türkü, şarkı ve marşlarla Kuşadalılara Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak.

Ege İpek Yolu Orkestrası Cumhuriyet Bayramı'nda Kuşadalılarla Buluşacak
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ege İpek Yolu Orkestrası Kuşadalılarla buluşacak. Ege Üniversitesi ve Kuşadası Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleşen Uluslararası Ege Art Sanat Günleri Kuşadası programı çerçevesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda saat 20.00’da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda İpek Yolu Orkestrası üyelerinden oluşan Ege İpek Yolu orkestrası tarafından verilecek konserde, orkestra uyarlaması yapılan sevilen türkü, şarkı ve marşlar seslendirilecek. 15 farklı üniversiteden 37 akademisyenin yer aldığı ve genel sanat yönetmenliğini Doç. Hatıra Ahmedli Cafer’in, iletişim koordinatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gürkan Güleç’in yaptığı Orkestra tarafından verilecek olan konserin şefliğini ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Emekli Sanatçısı Şinasi Çilden yapacak.

İpek Yolu Orkestrası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Uluslararası 2. İpek Yolu Müzik Konferansı’ bünyesinde Prof. Dr. Uğur Alpagut’un girişimleri ve Prof. Dr. Dolunay Akgül Barış’ın koordinatörlüğünde kuruldu. İlk konserini 2016 yılında Bolu’da gerçekleştiren İpek Yolu Orkestrası, 2017 yılında ‘3. Uluslararası İpek Yolu Müzik Konferansı’ ve ‘21. Uluslararası Mağusa Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’ kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dinleyicilerle buluştu. Orkestranın iletişim koordinatörü Dr. Güleç, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in daveti ile İpek Yolu Orkestrasının üyelerinden oluşan Ege İpek Yolu Orkestrası tarafından Kuşadası’nda verilecek konser için hazırlıkların tamamlandığını belirterek Kuşadalıların Cumhuriyet coşkusuna ortak olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya sunduğu destekten dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA