Dokuma Park Yaşam Merkezi Oldu

Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nca ödüllendirilen Dokuma Park, yaşam merkezi haline geldi.

Dokuma Park Yaşam Merkezi Oldu
Geçen yıl Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nca ödüllendirilen ve Kepez Belediyesi’nin kente sunduğu en önemli projelerden biri olan Dokuma Park yaşam merkezi haline geldi. İçinde 7’den 77’ye her yaştan vatandaşın ilgisini çeken, çeşitli aktivitelere mekan olan Kent Parkı ve Anadolu Oyuncak Müzesi’ni barındıran Dokuma Park, önümüzdeki yıllarda açılacak TÜBİTAK Bilim Merkezi, 5 yeni müze ve sergi alanları ile minyatür kültürel miraslar sergisiyle Antalyalıları gururlandıracak bir cazibe merkezine dönüşecek.

Müzenin hedefi 150 bin

Dokuma Park’da Cumartesi günleri AKMEK kursiyerleri ve mezunlarının açtığı el emeği stantları da herkesin ilgisini çekiyor. El emeği göz nuru ürünlerin sunulduğu stantları mutlaka gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ardından da bir ayda 150 bin ziyaretçinin hedeflendiği Anadolu Oyuncak Müzesi’ne de uğruyor. Yine her yaştan ve kesimden vatandaşların ilgisini çeken müze, Antalyalıların gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Ranta kurban edilmedi

Göreve geldiği ilk günden itibaren Dokuma Fabrikası alanını ranta kurban etmemek için büyük çaba harcayan Başkan Tütüncü, yaptığı ortak akıl toplantılarıyla alanın nasıl değerlendirileceğini belirlemişti. Dokuma Parkı’nda yapılan tüm dönüşüm çalışmaların bizzat takipçisi olan Tütüncü, “Burayı ranta kurban etmedik. Büyük bir azimle, kararlılıkla şehre kazandırdığımız Dokuma arazisi, şimdi Antalya’nın nefes aldığı bir kent parkı oldu” dedi.

Kaynak: İHA