Dalgalı Denize Giren Macar Turist Son Anda Kurtarıldı

Antalya’nın Alanya ilçesinde dalgalı denize giren ve kıyıya çıkamayan Macaristanlı turist, 2 saat sonra bulunduğu yerden jet ski yardımıyla kurtarıldı.

Dalgalı Denize Giren Macar Turist Son Anda Kurtarıldı
Edinilen bilgiye göre, Alanya İncekum orman kampına 12 yıldır tatile gelen 54 yaşındaki Macaristanlı Matyas Nagi, saat 11.00 sıralarında dalgalı denize girdi. Kıyıdan biraz açılan Nagi, denizin dalgalı olması nedeniyle kıyıya çıkmadı. Nagi’nin denizde çırpındığını gören çevredeki vatandaş olayı kamp müdürü Yılmaz Yenişar’a bildirdi. Yenişar da jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. Deniz kıyısına gelen jandarma ekipleri ise Macaristanlı turisti kurtarmak için yakında bulunan bir su sporları merkezinden yardım istedi. Su sporlarından bir kişi jet ski ile turistin yanına ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 2 saat denizde ölüm kalım mücadelesi veren Matyas Nagi, jet ski yardımıyla kıyıya çıkarıldı. Kurtarılan Nagi’yi, kamp görevlileri ve çevredekiler sevinç gözyaşlarıyla karşıladı.

Sağlık kontrolünden geçirilen Matyas Nagi, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, kendisini denizden kurtaran jandarma ve kurtarma çalışmasına yardım edenlere teşekkür etti.

Kamp müdürü Yılmaz Yenişar da, "Saat 11.00 sıralarında büyük dalgalar vardı denizde birini gördük. Sonra kampımızda kalan Matyas Nagi olduğunu fark ettik ve jandarmadan yardım istedik. Daha sonra kurtarıldı sağlık durumu iyi" dedi.

Kaynak: İHA