Çukurova SİFED Üyeleri Akyürek Teknoloji'de İncelemelerde Bulundu

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (SİFED) yönetim kurulu üyeleri Akyürek Teknoloji’de incelemelerde bulundu.

Çukurova SİFED Üyeleri Akyürek Teknoloji'de İncelemelerde Bulundu
Çukurova SİFED yönetimini, Akyürek Teknoloji Yönetim Kurulu üyesi ve İçel Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) kurucu Başkanı Gül Akyürek ağırladı.

Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, ÇKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, Ali Akyürek ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programda, Gül Akyürek tarafından Akyürek Technoloji ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Akyürek, yalnızca Türkiye’de değil ihraç ettikleri makinelerle dünyayı Türk teknolojisiyle tanıştırdıklarını söyledi.



75 ülkeye ihracat yaptıklarını, Güney Amerika’dan Birleşik Devletlere, Avrupa’da Fransa’dan İtalya’ya, Litvanya’ya ve Balkanlar olmak üzere Afrika’nın hemen hemen her ülkesinde makinelerden oluşan tesis satmanın dışında montaj ve yedek parça hizmeti verdiklerini ifade eden Gül Akyürek, gelişmiş servis ağıyla dünyanın her yerinde hizmet verdiklerini belirtti.

Akyürek, diğer yandan İçel Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hem İçel hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Çalışmaların neredeyse bittiğini kaydeden Akyürek, yeni OSB alanı için ocak ayında alt yapı inşaatının başlayacağını söyledi.

Bu projede kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmayan Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan ve yönetim kuruluna da teşekkür etti.

Ali Doğan ise yeni kurulacak OSB alanının kente çok büyük fayda sağlayacağını vurguladı. Doğan, İçel’in uzun zamandır böyle bir yatırıma ihtiyaç duyduğunu, bugüne kadar başarılamayan bir işi gençlerin başarmış olmasından da gurur duyduklarını söyledi.



Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, bu tür yatırımların İçel ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Altunsu, özellikle İçel Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasında emeği geçen Gül Akyürek ve ekibinin büyük bir iş başardığını kaydetti.

Kaynak: İHA