Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi ekim ayı ek meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, plan ve bütçe komisyonuna havale edilen 2018 ücret tarifesi ve 2018 yılı bütçesi görüşüldü.

2018 yılı ücret tarifesi ve bütçesini içeren plan ve bütçe komisyonu raporunun, komisyon üyesi Değer Kara tarafından Belediye Meclisi'nin bilgisine sunulduğu toplantıda, 2018 yılı bütçe kararnamesi, kurumsal kodlama düzeyinde fonksiyonel sınıflandırmanın 1'nci düzeyinde birim bütçeleri, gelir bütçesi ve finansmanın ekonomik sınıflandırma planları ile 3 aylık dönemleri kapsayan ayrıntılı harcama ve finansman programları Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından okunarak madde madde oylandı.

Oylamalarda 2018 yılı bütçesi ve 2018 yılı ücret tarifesi karara bağlanırken, Çorlu Belediyesi 2018 yılı bütçesi 230 milyon 462 bin lira olarak kabul edildi.

Baysan, bütçe çalışmalarında bütçelerin rakamsal büyüklüklerinden ziyade gelir-gider oranlarındaki denkliğin ve bütçe gerçekleşme oranlarının önemine dikkat çekti.

Çorlu Belediyesinin yıllardan beri bütçe gerçekleme oranlarında yüzde 95'leri aşan çok başarılı bir oran yakaladığını ifade eden Baysan, söz konusu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın, Çorlu'da gerçekleştirilecek etkinliklerle coşkuyla kutlanacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 29 Ekim 1923'te cumhuriyet rejimini ilan etmesi anısına Çorlu'da da coşkulu kutlama programları ve etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

29 Ekim 2017 Pazar günü saat 18.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda başlayacak fener alayının, Cumhuriyet Parkı'nda sona ereceği aktarılan açıklamada, daha sonra aynı yerde şarkıcı Ziynet Sali'nin sahne alacağı da kaydedildi.

Kaynak: AA