CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulcay, ne bilim dalına ne ana bilim dalına ne de bilim dallarının bağlı olduğu dekanlığa herhangi bir bilgi vermeden, gazetelerden öğrenilen bir profesör kadrosu açıyor ve onu atama yoluna gidiyor'

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ın yaptığı atamaların, üniversite hastanesinin kalitesini ve saygınlığını zedelediğini iddia ederek, "Ulcay, ne bilim dalına ne ana bilim dalına ne de bilim dallarının bağlı olduğu dekanlığa herhangi bir bilgi vermeden, gazetelerden öğrenilen bir profesör kadrosu açıyor ve onu atama yoluna gidiyor." dedi.

Sarıbal, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Prof. Dr. Ulcay'ın, görevine geldiği günden beri kadrolarla oynadığını ve keyfi uygulamalar yaptığını savunarak, üniversitede çalışma barışının bozulduğunu ileri sürdü.

Ulcay'ın, sürekli üniversite dışından öğretim üyesi ve profesör ataması yaptığına dikkati çeken Sarıbal, yetkinliğe, liyakate ve temayüllere uygun olması şartıyla böyle bir şeye karşı olmadığını dile getirdi.

Ancak Ulcay'ın yaptığı atamaların, üniversitenin hizmetini, kalitesini ve saygınlığını zedelediğini iddia eden Sarıbal, "Bu rektör, ne bilim dalına ne ana bilim dalına ne de bilim dallarının bağlı olduğu dekanlığa herhangi bir bilgi vermeden, sormadan, onlarla bir diyalog kurmadan, gazetelerden öğrenilen bir profesör kadrosu açıyor ve onu atama yoluna gidiyor." diye konuştu.

Ulcay'ın, Çocuk Kardiyoloji Anabilim Dalı için de böyle bir atama yaptığını aktaran Sarıbal, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında ise hoca eksiği bulunmasına rağmen buraya herhangi bir atama yapmadığını söyledi.

Çocuk Kardiyoloji Anabilim Dalına atanan kişinin, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, FETÖ bağlantısı iddiasıyla kapatılan özel hastanelerden birinin çalışanı olduğunu kaydeden Sarıbal, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin, JCI Akreditasyon Belgesi'nin de Ulcay'ın rektörlüğü döneminde kaybedildiğini vurguladı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin, dünya tıp sağlık bilimleri fakülteleri arasında 356 sıra gerilediğini, Türkiye'de ise 17. sıraya düştüğünü söyleyen Sarıbal, Rektör Ulcay'ı istifaya davet etti.
Kaynak: AA