Cezasını Sahada Çekiyor

Kars Sarıkamış’ta, bir kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve ’denetimli serbest’ bırakılan adam, kalan cezasını ilçe stadyumunda çalışarak çekiyor.

Cezasını Sahada Çekiyor
Sarıkamış’ta oturan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Kaya, 3 yıl önce çıkan bıçaklı kavgada bir kişiyi bıçakla yaraladığı iddiasıyla mahkemece 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılıp Kars Açık Cezaevine konulmuştu. Kaya, 9 ay hapis yattıktan sonra kalan cezasını “denetimli serbestlik uygulaması” kapsamında çekmek için adli merceklere başvurdu. Başvurusu değerlendirilen Mehmet Kaya, Sarıkamış Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait stadyumda spora hizmet ederek tamamlamaya çalışıyor.

Sarıkamış ilçe stadyumun bakımı ve temizliğini yapan Kaya, yaklaşık 3 ay süreyle bu şekilde çalışarak hem cezasının kalan kısmını çekecek, hem de spora katkı sağlayacak.

Hükümlü Mehmet Kaya, yaptığı açıklamada son üç ay boyunca spora hizmet ederek ceza çekmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.



Kaya, "Sabah 08.00’de geliyorum. Direnin temizliğini yapıyorum. Mıntıka temizliği yapıyorum. Otları tek tek elimle topluyorum. Bu şekilde burada günü geçiriyorum. Çok mutluyum, Allah devletimizden razı olsun. Bize bu imkanı tanıdığı için, 3 ayım kaldı. Bunu da canla başla çalışarak inşallah cezamı da bitireceğim" dedi.

Her cuma günü emniyete gidip imza atan Mehmet Kaya, zaman zaman da sporcularla birlikte spor yapıyor. Çalıştığı yerde herkesin sevgisini kazanan Kaya, cezasını tamamlayarak hayata atılmayı düşünüyor.
Kaynak: İHA