Büyükada davasında 7 tahliye

Büyükada davasında savcı, 8 tutuklu sanıktan 7'sinin tahliyesini talep etti. Veli Acun'un ise tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.

Büyükada davasında 7 tahliye
Büyükada davasında 7 tahliye
Büyükada'da yapılan toplantıya ilişkin yabancı uyrukluların da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, tutuklu sanıklardan 7'sinin adli kontrolle tahliyesine, sanık Veli Acu'nun ise tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu 8 sanığın savunması alınırken duruşma savcısı, tutuklu sanıklar Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Ali Ghravi, Günal Kurşun, İlknur Üstün, Nalan Erkem, Özlem Dalkıran ve Peter Frank Steudtner'in adli kontrolle tahliye edilmesine karar verilmesini istedi. Savcı, tutuklu sanıklardan Veli Acu'nun ise delil durumuna göre bu halinin devamına hükmedilmesini talep etti.

Mahkeme tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verdi. Özlem Dalkıran ve Veli Acu'ya yurt dışına çıkış yasağı verildi.
Kaynak: AA