Beyşehir Gölü Olta Tutkunlarının Gözdesi

Beyşehir Gölü, sportif amaçlı olta avcılarının gözde mekanı oldu.

Sazan ve sudak gibi tatlı su balıklarının yaygın olarak bulunduğu Beyşehir Gölü kıyıları sohbahar mevsiminde de olta meraklılarının ilgi odağı haline geldi.

Beyşehir Gölü sahil şeridinde sportif olta balıkçılığına izin verilen noktalarda göl sularına oltalarını bırakan vatandaşlar, hem keyifli vakit geçiriyor hem de balık yakalamanın heyecanını yaşıyor.

Olta avcısı İsa Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduğunu, zaman buldukça göl kıyısına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yıllardır olta avcısı olarak Beyşehir Gölü kıyılarına geliyoruz. Ancak son dönemde oltalarımızda balık göremez hale geldik. Sazan için oltamızı sulara atıyoruz, genellikle ekonomik değeri olmayan Çin sazanı dediğimiz tür oltalarımıza takılıyor. Pullu sazan ise genellikle besin alanı olan sazlıklar arasında geziyor. Böyle olunca sazan avlama hayalimiz çoğu zaman suya düşüyor. Buna rağmen sportif olta avcılığı çok dinlendirici. Keyifli vakit geçirmemize imkan sağlıyor. Vakti olan herkese tavsiye ediyorum."

Kaynak: AA