Batman'da Sağlık Personellerine ASTE Eğitimi Verildi

Batman’da sağlık personellerine yönelik Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi (ASTE) verildi.

Batman'da Sağlık Personellerine ASTE Eğitimi Verildi
Hastaya hızlı ve güvenli ulaşımın sağlanması için ambulans sürücülüğü yapacak olan 112 sağlık personeline ASTE eğitimi verildi.

Batman Sağlık İl Müdürü Dr. İhsan Bodakçı’nın destekleri ile düzenlenen eğime Batman, Mardin ve Siirt’ten 17 sağlık çalışanı katıldı.

Fuar alanında yapılan ve 4 gün sürecek olan eğitimin bir günü teorik 3 günüde alanda uygulamalı olmak üzere sürücülerin 8 parkuru geçmeleri gerektiği belirtildi.

Eğitim ile ilgili bilgi veren 112 Acil Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Aruk, hedeflerinin ambulansta görev yapan tüm sağlık personellerinin illeri sürüş eğitimi belgesini vermek olduğunu söyledi.

Aruk, "Acil sağlık Hizmetlerinde hızlı ve güvenli bir şekilde hastalarımıza ulaşmak için Ambulans sürücülerimize ileri sürüş tekniklerini veriyoruz. Bu eğitimler 4 gün boyunca sürecek bu hafta yaptığımız eğitimlerde 17 sürücü adayımız var. Bu 4 günlük eğitim süresinin içinde bir günü teorik 3 günüde alanda uygulamalı olmak üzere 8 parkurumuzu geçmeleri gerekiyor. Bu eğitimlerde ani fren eğitimi, yağmurlu ve kış şartlarında ileri sürüş eğitimleri olmak üzere 8 tane zorlu parkurumuz var. Bu parkurları başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize başarı belgesi sunuyoruz. Bu kapsamda Batman olarak çevre illerimizde hizmet veriyoruz. Siirt ve Mardin illerinde de kursiyerlerimiz mevcuttur. Biz bu eğitimleri sene içerisinde personel ihtiyacı el verdiği sürece biz bu eğitimleri yapacağız. Hedefimiz Ambulansta görev yapan tüm sağlık personellerimizin illeri sürüş eğitimi belgesini vermektir. Trafikte seyrederken daha güvenli daha hızlı bir şekilde hastalarımızı gereken yerlere ulaştırmak tek amacımız budur. Bu eğitim Batman’da 2. kez düzenleniyor. Bu güne kadar imkanımız olmadığı için biraz geç başladık ama Belediye Başkanımız tarafından düzenlenen Fuar alanında eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA